Lite nytt

Lite påfyllning i Eilas garderob. Fina saker precis i vår stil från Kappahl :).

 


Prinsessan på ärten

Igår flyttade Eila in i sitt rum och hon sov hela natten som en liten prinsessa sin himmelsäng :).


Morgonstund

En liten sötnos som bökar runt i mamma och pappas säng :)

 


Måndag

Denna måndagen är vi lite sega jag och Eila. Jag har ont i huvudet och Eila har varit en riktig tröttis hela förmiddagen.

Ikväll ska jag till en kompis på fika så jag ska vila lite nu och försöka bli av med huvudvärken.




Lördag

Idag har vi varit på utflykt pappan, jag och Eila. Vi åkte till en butik en bit utanför stan och kikade lite. Köpte en tröja och ett par leggings på rea till Eila.

Dom har även öppnat en ny rolig barn-butik inne i stan som vi passade på att svänga förbi och jag hittade en riktigt smart grej. Ett gosedjur med en vetekudde i. Man lägger in den i micron i 1 minut och så kan bebisen gosa med ett varmt mjukt kramdjur. Att jag inte hittade denna tidigare!
Beställde ett till Eila eftersom den vi ville ha var slut och jag känner på mig att det kommer bli en riktig favorit.





Busfrö

Min lilla höna har börjat bli riktigt busig. Hon bankar hårt i bordet när maten inte kommer i tid och hon tycker det är riktigt roligt att nypas och att dra mamma i håret ;)






Gung gung

Köpte en babygunga till Eila när vi var i Ullared igår. Eftersom det var så fint väder idag passade vi på att inviga den. Ganska kul tyckte Eila men det var nästan lika kul att titta på träden och fåglarna runt omkring ;).

 

 


Nu är det nära...

Min lilla fis valde att ta morgon redan klockan fem idag :s. Slog på tvn och såg att den lilla kungabebisen är på väg... Det var väl därför Eila ville upp så tidigt gissar jag, för att följa allt kring detta :).

Jag börjar ju automatiskt tänka tillbaka på när jag själv låg där med en bebis på väg... Såklart vart det jobbigt och gjorde ont och sådär men det är så himla magiskt och häftigt att jag nästan blir lite avundsjuk... Men bara nästan ;).

 


Liten suris

Eila vaccinerades ju på förmiddagen och hon blev såå arg och ledsen. Stackarn skrek så hon blev helt svettig. Trodde jag förstört vår relation där ett tag för på vägen hem satt hon i vagnen och såg riktigt sur ut och gav mig inte så mycket som en liten blick... Men hon mjuknade ganska snabbt :).

Imorgon ska vi till Ullared och GeKås. Ska försöka att inte plocka på mig en massa onödiga saker bara för att det är billigt den här gången ;). Jag är bl.a ute efter pyjamasar, gunga och halkskydd till Eila.  



Så lite kan göra så mycket...

Igår smorde jag in mig med brun utan sol och det gör så mycket när man har lite färg. Denna tiden på året är man ju nästan genomskinlig och man känner sig riktigt glåmig. Men det råder lite brun utan sol bot på :).

Idag ska vi till BVC för vaccination. Sedan ska jag till tandläkaren och Eila ska hänga lite med sin mormor och morfar.


Prinsessa

Gjorde några ärenden på förmiddagen och efter det har vi inte gjort många knop. Somnade med Eila på eftermiddagen och vaknade upp och var ännu mer seg än innan.

Eila fick världens sötaste lilla paket med posten idag. Ett litet prinsess-armband som kusin N har gjort <3. Tack så mycket hälsar Eila :).




Zara

Zara kan dom! Ska till Göteborg om 3 veckor, då ska jag titta lite närmare på dessa finingar.






Miniatyr

Har kommit en liten, liten bit på vägen i letandet efter gamla barnstolar. Eller a, den ena stolen på bilden är från IKEA ;). Men pinnstolen är köpt på second-hand. Vill gärna hitta en till och ett litet bord. Så kan hon ha tebjudning i sitt rum om några månader :).

 


Söndag

Igår var vi och hälsade på kusinerna i Hjo en sväng, blev bjudna på en riktig fikabuffé med massa gott att välja mellan :). På kvällen tittade vi som alla andra på melodifestivalen och direkt efter det gick vi faktiskt och la oss.

Idag är det en lugn dag här hemma, har varit ute en liten sväng men vädret är riktigt tråkigt så nu blir vi nog inne resten av dagen.

 
 
 


Formatering

Sambon har formaterat om datorn, därav frånvaron. Skönt för den hade börjat bli riktigt seg men också jobbigt för saker och ting är inte där dom brukar vara... Dagens I-landsproblem ;).

Idag när sambon slutat jobba tog vi en härlig promenad i det strålande fina vädret. Plusgrader, strålande sol och fredag, kan nästan inte bli bättre.


Eila invigde sin nya fina jacka idag :)


Batik

På förmiddagen gick jag och Eila bort för att köpa katrinplommon-puré till skruttans mage.
Passade på att kika runt lite i butikerna och jag hittade en blus på Kappahl som skulle vara såå fin till våren/sommaren med brunbrända armar och ett par krispigt vita converse till :).
I eftermiddag ska jag till en kompis på fika. Vi ska planera en eventuell weekendresa med tjejgänget, ska bli spännande att se om alla kan enas ;).



Back in town

Nu är vi hemma från Borås igen. Eila somnade utmattad efter en dag full med lek för en liten stund sedan och jag och pappan har precis ätit. Vi är inte så jättemycket för att fira Alla hjärtans dag så det blir en myskväll hemma bara. Men det är det bästa om du frågar mig :)

Lite bilder från dagen








Hit the road

Idag åker jag och Eila till min syster och kusinerna i Borås. Pratade lite med Dalia 1,5 år i telefon igår och en mer skärpt unge får man leta efter. Hon är sååå duktig på att prata. Det räcker med att man säger något en gång så snappar hon upp det. Så man får vakta sin tunga så man inte säger något dumt ;).


 Jag och syrran i Australien för 2 år sedan.


Valentines day

Glad alla hjärtans dag på er :)


Skruttan

Satt i köket innan och kikade i kokböcker efter något kul att laga. Lilla fröken satt snällt bredvid och lekte... Allt ska in i munnen :).








Hello!

Eila sover middag och jag passar på att kika in här en sväng.
Idag har vi inga stora planer, blir väl en promenad i solen när hon vaknat. Ska försöka ta mig in till stan en snabbis i eftermiddag och fixa ett litet ärende. Då får pappan passa på att ha Eila för sig själv en liten stund :). Ha en trevlig dag!


Söndag

Å vilken härlig söndag det varit idag. Strålande sol och plusgrader ute, kan ju nästan inte bli bättre en tråkig söndag i februari ;). Vi passade såklart på att ta en riktig långpromenad.

Igår på kvällen var jag och pappan hos några kompisar och åt god mat och kollade på melodifestivalen. Skönt att komma iväg lite bara jag och han... Men jag saknade allt min lilla skrutta.


 


Pyssel

Håller på att fixa lite i trappan här hemma. Tanken är att hela trappan ska fyllas med bilder allt eftersom men jag har börjat så smått med en av väggarna. Syns det att jag inte når ända upp... ;).

Före


Efter


Suris

Idag har Eila varit en liten suris. Vet inte om det beror på lite nya matvanor eller om det är vaccinationen igår som spökar... Men mina lekkunskaper har definitivt satts på prov under dagen.

Vi har som sagt börjat med lite nya matvanor. Tidigare har hon fått ersättning vid varje mål och så 2 smakportioner om dagen. Nu tyckte våran barnmorska att vi skulle utöka till fulla portioner 3 gånger om dagen eftersom hon inte står sig så länge på ersättningen. Vi har ju precis kört igång men det blir nog bra tror jag :)





 


5 månader

Idag blir Eila hela 5 månader. Vart tog tiden vägen? Känns som igår vi tog med henne hem från BB...
Vi var ju på BVC tidigare idag och hon fick sin 5 månaders-vaccination. Hon blev ju såklart väldigt ledsen och det ömmade i mitt mammahjärta men hon repade sig ganska fort.
Nu sussar hon sött i sin säng, får se hur natten blir.. Men sist hon fick vaccin blev hon inte dålig så vi håller tummarna :).





 Jubelaren med gröt och katrinplommon i hela ansiktet ;)


Maroccan rose



Nu när det är så grått, kallt och tråkigt ute piggar det upp med fina blommor hemma. Man blir liksom automatiskt på lite gladare humör :)


Bildbomb

Idag har pappan varit ledig från jobbet så vi har uträttat några ärenden... Bland annat har vi köpt en ny bilbarnstol till Eila. En maxi cosi mobi blev det. Den var på kampanj på babyproffsen så där sparade vi några hundralappar :). Nu sover min lilla plutt så vi ska äta lite mat och sedan ta det lugnt resten av kvällen.












På språng

Vi har varit på språng hela dagen jag och Eila. Jag, Eila och min syster tog bussen in till stan och det blev en heldag. Blir inte att vi åker till stan så ofta. Har vi något ärende försöker vi oftast uträtta det på A6 (köpcentrum). Är lite smidigare att gå inne i värmen :).
Nu sover fisen så jag ska fixa lite mat och sedan ta det lugnt resten av kvällen.




Mat

Vi har inte gjort så mycket idag. Var bort till affären och köpte lite barnmatsburkar. Eila har börjat äta 5 månaders burkarna nu och dom är riktigt poppis :). Kalops, potatis med rödspätta och spagetti med köttfärssås kör vi hårt med här hemma nu. Lite lek och bus har det ju blivit också i vanlig ordning... 

 

 

 


Frost

Nu på morgonen är det stora frost-rosor på våra fönster här hemma. Tycker att det kan börja bli lite varmare nu... Vintern kom ju tillslut men nu får det gärna gå mot vår tycker jag.






Sol







Eila tidigare idag med solen i nacken :).
Längtar efter sommaren nu men det gör väl nästan alla vid denna tiden på året...
Förra sommaren flummade jag mest runt och gjorde ingenting. Var ju höggravid då och var inte speciellt sugen på att göra något alls. Men denna sommaren ska jag njuta till fullo. Vi har inte gjort några planer ännu men en sväng till stugan på Öland är given. Är även sugen på att åka till Skåne någon vecka. Hälsa på släkt, åka över till Köpenhamn och bada i havet.


Mums

Gott med små tossingar :)




Söndag

Idag är det en härligt kylig söndagsmorgon här hemma. Pappan jobbar och jag och Eila tittar på nyhetsmorgon och eldar i kakelugnen.
Idag ska jag fixa lite i Eilas rum. Tanken är att hon ska börja sova där istället. Vi har märkt att hon störs av oss under natten... Pappan snarkar och när han ska till jobbet på morgonen vaknar hon alltid. Känns lite vemodigt men det är nog det bästa för henne att få sova lugnt och ostört. Och sedan ligger ju våra rum vägg i vägg så det ska nog gå bra :)

 

 


Jisses...

Gårdagen var ingen höjdare för mig... Råkade riva Eila på näsan så hon blev jätteledsen. Kände mig såklart som världens elakaste mamma.
Sedan skulle jag ju till tandläkaren och det var ingen rolig historia... Har precis bytt till en ny och det visar sig att den gamla tandläkaren inte gjort ett bra jobb så vissa saker måste göras om... Suck!!
När Eila somnat för natten tänkte jag sjunka ner i soffan och titta på tv. Då fungerar inte tvn! Snacka om pissig dag. Så jag gick och la mig tidigt för att vakna upp till en ny bättre dag istället...
Denna dagen började med ett 2 timmar långt strömavbrott i hela Huskvarna. Men det gjorde inte så mycket faktiskt :). Idag ska inget få dra ner mitt humör.





 


TGIF

Just nu sitter Eila i gåstolen och käkar på sina fingrar :). Hon vet hur man backar men har inte riktigt kommit på hur man kör framåt men det är nog bara en tidsfråga.

Igår köpte jag nya sängkläder till Eila. Det ena örnkottet är vanlig storlek så när fröken har somnat ska jag ta fram symaskinen och förminska det tänkte jag.

Har även tid hos tandläkaren lite senare så då får Eila busa med mormor en stund.




Pappas flicka

Min lilla tös är galet förtjust i sin pappa. När hon hör att det smäller i dörren när han kommer hem stelnar hon direkt och lyssnar efter honom. När han sedan kommer in i rummet blir hon helt galen. Viftar och vevar med armarna, hoppar och tjuter. Så sött :).


 Såhär ser det ut vid min sida just nu... Hon har grottat ner sig så bara näsan och nappen sticker fram ;)


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2786598/myroe?claim=mdywguda825">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Samma lika

Jag är ett stort fan av vita Converse. Dom är både sköna och snygga och jag bodde i mina på jobbet dom sista månaderna av graviditeten. Och det är klart att har man en mamma som jobbar i skoaffär ska man ju ha ett par fina vita små Converse även om man är en liten mini som inte kan gå än ;).


Min favorit





Min lilla favorit tjej sitter och kikar i soffan. Den här blusen sjunger på sista versen. Den börjar tyvärr bli för liten. Vissa saker känns lite extra vemodigt att lägga undan...


Nyäten

Här ligger en nyäten liten fis med matkoma och myser i soffan ;)




Hello februari!

Jisses vad fort tiden går! Redan februari ju.. Den här tiden på året är rätt tråkig tycker jag så februari och mars får gärna gå snabbt också sedan kan det sakta ner lite ;).
Eila kör lite morgongymnastik i babygymmet och jag tittar på... Vi ska snart klä på oss och ge oss ut på en promenad tänkte vi. Ha en trevlig dag!