Lugnt

Just nu sover Eila och jag har precis satt mig för att ta det lite lugnt i soffan :).
Hade tänkt gå till föräldraträffen idag men så fick jag reda på igår att det ska komma en man och byta vattenpumpen så jag fick skippa det.
Vi har busat och sjungit lite här hemma istället och det funkar ju det med.

Nu hör jag att min lilla fis börjar vakna så det är bäst att jag kilar..


Bakning

Tog en promenad på morgonen i solen och passade på att ta in lite kvistar från trädgården för att sätta i en vas. Nu känns det riktigt vårigt här hemma med solen som lyser in och körsbärskvistar på bordet :).

Idag bakar jag matbröd, är ingen mästare på att baka men jag tänkte att jag gör ett försök så får vi se om det går hem.

 


Från generation till generation...

Idag har Eila på sig en tröja som min mamma stickade till mig en gång i tiden när jag var en liten fis ;).
Det lyser lite 80-tal om den men jag tycker den är ganska fin..

 


Fotboll

Nu är det fotboll för hela slanten hemma hos oss... Manchester United som sambon håller på spelar mot Liverpool. Och fy vad jag tycker det är tråkigt! Tycker egentligen det är ganska kul att kolla på idrott på tv typ skidor och friidrott men fotboll är inte min melodi alls.

Så jag har dragit fram symaskinen och sitter och pysslar lite istället :).

 

 

 


En lördag i januari

Har ägnat förmiddagen åt tvätt och plock som vanligt. Nu sover Eila och jag och pappan slappar i soffan framför tvn. Har inga storslagna planer för dagen men vi tänkte ta en promenad ut i naturen när Eila vaknat.

Ha en trevlig lördag!

 


Familjen

Min fina syster med barn har varit och hälsat på en sväng idag :). Alltid trevligt med lite besök. Vi var på IKEA en sväng och jag passade på att köpa ramar till några bilder jag gjorde förstoringar på.

Hängde upp dom på väggen i matrummet så nu får dom hänga där några dagar så att jag får känna lite på om det känns bra att ha dom där eller om dom ska få hänga på någon annan vägg... Men än så länge känns det bra där dom är ;).

 


Polarn

Eila på väg ut i nya Polarn o pyret jackan som vi fyndade på blocket :).




Back-up

Igår var pappan och köpte en extern hårddisk till alla bilder på Eila. Känns tryggt att ha en back-up om det skulle hända något med datorn. Skulle bli helt förstörd om alla fina bilder på Eila försvann...

Idag kommer min fina vän Anna hit på lite mat så jag ska försöka plocka iordning lite och sedan gå bort och handla. Är absolut ingen mästerkock så det blir något enkelt :).


Bilder

Eila sitter bredvid mig i barnstolen och leker, pappan fixar lunch och jag uppdaterar Eilas album med bilderna som kom med posten idag. Måste ge mig ut någon dag och köpa ett till album för nu är det gamla fyllt till bredden med bilder :).

 


Babbel

Idag är pappan ledig från jobbet så det blir en familjedag idag. Vi ska ut i skogen på promenad och jag ska leta efter ett lärkträd... Skulle vilja ha några grenar att ställa i en vas här hemma.

Tycker era små om Babblarna? Eila blir helt fascinerad när jag visar henne klippet på youtube :).

 

 

 


Sommar-Eila

Kläder i denna stilen skulle sitta som en smäck på Eila i sommar. Detta är ju Ralph Lauren och lite för dyrt tycker jag... Hoppas H&M eller någon av dom andra billigare kedjorna får in något liknande :).




Happy

Pappan tog med Eila på en morgonpromenad idag så jag fick en timmas extra sömn. Känner mig riktigt pigg och glad idag. Tänk att så lite kan göra så mycket :).
Idag ska jag och Eila göra ett nytt försök att gå till mammagruppen. Förra veckan blev det ju inget då det bara var vi där...
På hemvägen svänger vi nog in på Lindex. Eila är i stort behov av nya strumpor så det står på dagens agenda.








Kallt

Tog en promenad när vi kom hem från A6. Riktigt härligt väder med sol och minusgrader så vi passade på.

Nu ligger Eila i babygymmet och tränar och jag ska väl ta mig ner på golvet och göra henne sällskap :).




Ny vecka

Så var det då måndag igen... Vi inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på idag.
Skulle behöva lämna tillbaka en sak på H&M så vi kanske följer med pappan när han ska till jobbet lite senare. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan kicka igång den här dagen på riktigt :).

 


Dom stora blå...

Är så nyfiken på om Eila kommer få behålla sina djupblå ögon...
Inte för att det spelar någon roll egentligen men lite nyfiken får man vara.

Om dom ändras, när brukar dom göra det?


Morotskalas

Eila har precis fått i sig lite morot, vet inte riktigt vad hon tycker om det. Känns nästan som att det mesta kommer ut igen men hon grimaserar inte... Aja vi fortsätter väl på och testar lite olika.

Nu ska vi i vanlig ordning gå bort och handla lite. Lovade sambon att jag skulle laga taco-paj tills han kommer hem från jobbet.






TRÖTT

Var riktigt trött när Eila började buffa på mig vid 7 tiden i morse. Och tröttheten sitter fortfarande i så idag blir nog en riktigt slapp dag tror jag.

Gårdagen var helt underbar! En salig blandning av glädjetårar, lekar, dans, tal, god mat och skratt. Eila skötte sig som vanligt exemplariskt. Hon somnade vid halv åtta tiden och sov i liggdelen under bordet resten av kvällen :).

Vi försökte ta lite bilder på mamman, pappan och Eila med självutlösaren innan vi gick men det blev bara pannkaka...  Men några bilder på mig och Eila ska vi väl kunna bjuda på :).

 

 


Bröllop

Härlig lördag som går i kärlekens tecken. Bröllop står på agendan för dagen, min fina vän Linda ska äntligen få sin Robert.
Får se om jag hinner med ett inlägg till under dagen med en bröllopsklädd mor och dotter... Det brukar alltid av någon anledning bli stressigt i slutändan när man ska iväg med barn.

Har lagt fram Eilas kläder... Hon kommer vara som en ända stor rosett ;).


Byggare Bob

Eila blev ett par chockrosa hörselkåpor rikare igår. När vi skulle testa dom såg hon först något skeptisk ut men när dom väl kom på var dom ganska roliga. Nu är hon redo för morgondagens bröllop :).




2 snabba

Här kommer 2 snabba från morgonens lekstund. Nu ska vi klä på oss och äta frukost och sedan ge oss ut på en promenad.




Rosor på kinden och solsken i blick...

Sitter och tittar på skidskytte tillsammans med en nyvaken rödrosig liten fis.
Har skickat iväg ett gäng bilder som jag ska framkalla och sätta in i album till Eila. Brukar skicka in till framkallning en gång i månaden så blir det inte så mycket att hålla reda på på en gång. Och då kan jag uppdatera hennes album allt eftersom.




Morgongymnastik

Vi har ägnat morgonen åt lite morgongymnastik i vanlig ordning. Det går bättre och bättre för den lilla damen.
Idag ska vi ut på jakt efter ett par hörselkåpor till Eila som hon kan ha på bröllopet vi ska till i helgen.
Blir nog även en lunch på stan hoppas jag :).
Ha en trevlig torsdag!



 


 


Tankar om sömn...

Läste att man när ens bebis är mellan 3-6 månader ska försöka lära dom att somna själva. Eila sover egentligen jättebra. Ibland blir jag nästan lite orolig att hon sover för mycket men hon har sedan ca en månad tillbaka sovit hela natten. Hon brukar somna 18,30-19,30 och sova till 8-9 på morgonen. Och sedan sover hon oftast 2 kortisar (ibland 3) på dagen men jag måste alltid vagga henne till sömns... Det är väl okej nu när hon är så liten men jag vill inte behöva vagga henne när hon är 1 år ;).
Men hur ska jag göra? Jag vill inte att hon ska ligga själv och gråta sig till sömns... Ska googla vidare och se om jag hittar några svar..

 


Lugn dag

Idag har vi inget inplanerat så det blir nog en lugn dag skulle jag tro. Eila sitter bredvid mig och gäspar så när hon har somnat ska jag plocka undan lite och ta en dusch. Kanske att vi går bort till affären idag igen..
Fick en rabattkupong på blöjor i brevlådan som bara gäller denna veckan så den borde jag kanske utnyttja.
Roligare än så blir det nog inte idag ;)

 
 
 

 


Vårjacka

Såg att det bloggats lite här och var om denna fina vårjackan. Ser ut som den skulle passa perfekt till Eila.
Det enda jag är lite skeptisk till är broderiet på bröstet... Men färgen, modellen och fodret ser jättefint ut.
Jackan ska komma in på Lindex under vecka 5.

 
 


Tips!

Blev ingen föräldraträff idag... Det var bara jag och Eila där så vi gick hem istället. Inte blev det några blommor heller. Han brukar vara där och sälja blommor varje tisdag men givetvis inte denna. Men vi överlever nog ändå.

Tänkte jag skulle tipsa er om en sak.
Hittade en jättefin body inne på Kappahl idag som jag stod och höll i länge men jag hängde tillslut tillbaka den. Den är från märket Newbie som bara går upp till storlek 68 som Eila har nu.
Och jag är den typen av mamma som gärna köper en storlek för stort så får kläderna vara lite stora i början men då kan hon ju ha dom längre.
Men det är iaf ett tips till er med små bebisflickor.



Torget

Just nu sitter jag och Eila i våra pyjamasar och tittar på nyhetsmorgon. Eller jag tittar iaf, Eila är fullt upptagen med sin kanin.
Om en stund ska vi gå bort till torget här i Huskvarna. Varje tisdag står det lite knallar där och det brukar vara en kille och sälja riktigt fina och billiga snittblommor där. Så dit ska vi gå en sväng.
Sedan lite senare ska vi till föräldragruppen.

 

 


Systuga

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att sy en sådan där haklappsjacka eller haklapp med armar eller vad det nu heter. Det finns ju att köpa på ikea men dels är dom väldigt stora och dels så tycker jag inte att dom är så roliga. Så jag dammade av mina gamla sykunskaper och knåpade ihop en.
Använde vaxat tyg så den är lätt att torka eller skölja av.

Här har ni resultatet.







(Lite lång i armarna men det får vi vika upp till en början)


Awkward

Sitter och kollar på Awkward på MTV... Älskar den serien!
Vi kom hem från A6 för en liten stund sedan. Hittade inget roligt, köpte bara en brun utan sol. Ska på bröllop på lördag och då måste jag ju ha lite färg på kroppen ;)

 

 


Griseknoen

Jag och Eila sitter på golvet och tittar på Emil i Lönneberga. Skulle gärna ha den stora kappsäcken med alla Astrid Lindgren filmer till Eila men den är fasligt dyr så det får vänta. Hon är ändå för liten för det ännu :)

Idag ska vi till A6 (köpcentrum) och äta lunch med mina svärföräldrar. Tänkte även passa på när jag ändå är där och kika runt lite på alla vårnyheter.

Ha en trevlig söndag!

 

 


Work out!

Eila har tränat lite på att sitta nu på förmiddagen. Det går bättre och bättre och snart sitter hon nog själv tror jag :). Min stora lilla tjej...






Bortskämd..

Ja jag har blivit riktig bortskämd med att Eila sover hela nätterna... Hon somnar oftast mellan 19-20 och sover till 08-09... Har hela tiden vetat att det kommer ändras och igår somnade hon först vid 22 och vaknade innan 7 idag. Får se om det håller i sig eller om hon går tillbaka till sina gamla vanor igen ;).

Lite senare ska jag åka till Babyproffsen och byta en grind vi köpte i veckan och så ska jag försöka hitta vaxduk i något fint mönster :).

Ha en underbar lördag!

 

 


Vår...?

Igår var det riktigt ruskväder och idag känns det som vår... Konstigt! Men det ska vi försöka ta vara på och ge oss ut på en promenad :).
Eila har precis ätit potatis och palsternacka. Det slank ner utan större problem faktiskt :). Vi började ju smakportionerna med gröt för ca 2 veckor sedan men på BVC sa vår barnmorska att vi ska vara försiktiga med gröt eftersom det innehåller gluten... Har testat lite olika puréer och nästan alla har ratats förutom potatis med palsternacka och morot.
Jaja nog om det. Nu ska vi ge oss ut i solskenet :).




Morgonstund

Det finns nästan inget bättre än en glad liten bebis i pyjamas tycker jag :). Eila fastnade framför tecknat på tvn medans mamman fixade med lite morgonbestyr.




Fångad av en stormvind...

Ja vi gick ju bort till affären jag och Eila och handlade lite mat. Smet även in på Lindex och köpte en byxdress och en blus till den lilla fisen :).
På vägen hem höll vi på att både regna och blåsa bort, riktigt skitväder... Men nu ska vi bara vara inne resten av dagen :).






Skalle-Per

Nästan exakt när Eila blev 3 månader började jag tappa jättemycket hår... Jag som ätit dyra priorin-kapslar för att förebygga detta. Nu börjar det verkligen synas, har fått flikar i pannan där det nästan är kalt. Ett riktigt i-landsproblem jag vet. Och det är inte hela världen men det är ju tråkigt...

Idag jobbar pappan kväll så jag och Eila får underhålla oss själva hela dagen. Vi ska gå bort i regnrusket och handla lite mat och sedan får vi se vad vi hittar på.

 


Bus

Vi har förmiddagsbusat lite här hemma :). Tränat lite på att sitta och ligga på mage. Det är fortfarande inte jättekul att ligga på mage men en stund går det bra :).
Pappan är ledig så vi har några ärenden vi måste passa på att uträtta. Vi behöver någon slags förvaring till Eilas leksaker och så en dyna till matstolen.

 

 

 


Fynd

Köpte en jacka från Polarn & pyret till Eila på blocket och idag damp den ner i brevlådan. Tycker jag gjorde ett riktigt fynd, 699:- kostar den ny och jag betalade 150:- för den :). Den är egentligen inte jätterolig men den ska ju vara bra mot vind och väta och det är ju det som är det viktigaste :)


Dagis

Idag har jag ställt Eila i kö till dagis. Lite tidigt kan man kanske tycka men det ligger ett dagis 300 meter ifrån där vi bor som ser jättefint ut... Och man måste nog vara ute i god tid om man ska få det dagiset man vill ha.
Om en stund ska vi gå bort till BVC, är som sagt riktigt nyfiken på hur hon har växt senaste månaden och sedan ska vi prata lite om mat tror jag :).


Höll visst på att glömma bort...

Att min allra käraste fyller 4 månader idag :). Så fort det gått... Känns nästan vemodigt ibland att det går så fort. Men samtidigt ser man ju fram emot allt roligt vi har framför oss :).


Stig-Helmer

Då var det måndag igen då :). Vi gjorde oss redo för att gå till Maggan på BVC men dubbelkollade innan vi skulle gå och såg att det inte var förrens imorgon vi skulle dit ;). Är jättenyfiken på längd och vikt... Men det får lugnt vänta till imorgon :).
Ska gå bort och handla snart och gå ett litet ärende åt syrran. Ha en trevlig måndag :)

 
 Dagens mor och dotter :). Försökte sätta upp en rosett i Eilas hår vilket resulterade i en riktig Stig-Helmer frissa ;)
 


Polarn och pyret

Jag sitter och letar efter en jacka till Eila på blocket. Hon behöver ha en bra vindtät jacka till när hon ska börja sitta upp i vagnen... Vi har redan smygstartat lite med sittdelen någon gång ibland. Har förstått att polarn & pyrets är jättebra men tycker det är lite för dyrt till en liten fis som växer ur det snabbt så då är ju blocket ett bra alternativ :)
Får se om jag hittar någon som passar...




Gårdagen

Igår var det ju kalas för Eilas morfar. Riktigt trevligt var det att träffa alla släktingar :). Men jisses vad fullt det var i mamma och pappas tvåa.. Men det gick det med:)
Eila flaxade på i sin nya bumbo-stol och Zimon, Bella och lilla Dalia spelade tv-spel.




(ursäkta dom dåliga iphone bilderna)


Regnet det öser ner, solen går upp och ner..

Ja vi kollar på morgontv och lyssnar på barnvisor :). Lite senare idag ska vi på kalas, Eilas morfar fyller 65 år så det ska såklart firas :).



Bästis nr 2

En annan av Eilas bästisar är såklart fina lilla morfar. Han kan busa han ;)



Härliga fredagsmys!

Idag har jag hoppat in och jobbat lite extra. Märker att man kommer ur det fort... Det var inte länge sedan jag var på jobbet 9 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Men nu blir jag trött av 6 timmar en dag haha. Men nu kan jag njuta lite extra av kvällens fredagsmys :)
Eila var hos sin mormor och morfar och hade skött sig exemplariskt som vanligt ;).
Ha en trevlig fredagskväll vänner!


 
 


Trettondag knut då dansar julen ut...

Ja lägligt nog har vi dansat ut julgranen idag ;). Eller ja den blev till en brasa i kakelugnen... Eila satt som ett litet frågetecken i matstolen och undrade nog vad det var vi sysslade med...



 


Morgonstund

Just nu sitter jag och Eila och myser framför nyhetsmorgon :). Eila som precis hittat sina fötter är fullt upptagen med dom ;). Och jag läser lite nyheter på nätet.

Idag är pappan ledig så jag ska passa på att göra sådant som jag inte riktigt hinner med när jag är ensam med Eila... Typ ta mig an den överfulla tvättkorgen ;).

 


Fantastic

Filmen var kanon! Påminner på något sätt väldigt mycket om Valentines day... En perfekt film att titta på om man inte vill "tänka" för mycket ;).

Jag märker att jag har blivit en sån där mamma som jag inte riktigt förstod mig på innan jag fick barn... När jag har något planerat utan Eila tycker jag det ska bli härligt med lite egen tid.
Men någon timma efter att jag gått hemmifrån börjar jag längta efter henne och vill helst av allt åka hem till henne igen... Men det är väl tur att det är så och inte tvärtom ;)


Bio

Ikväll ska jag på bio med finingarna Anna och Mollan :). Vi ska se New years eve... Detta är en typisk Anna film så det kom inte som någon jätte-surprise att det var just den hon ville se ;). Men för mig spelar det ingen roll, tycker bara det är kul att gå på bio och så länge det inte är skräck så funkar nästan allt :).

Tack Linnea för all hjälp med nya designen! Det blev kanon fint ju :)

 


Ursäkta röran

Men vi bygger om :)

Ny bästis

Tidigare har Eila bara haft lite tjockare, lurviga filtar. Men förra veckan köpte jag en ny tunnare i trikå och velour och det var kärlek vid första ögonkastet för Eila :). Hon håller i den och drar den till ansiktet och liksom grottar in ansiktet i den när hon ska sova. Sött!






Hon kan!

Idag rullade hon från rygg till mage för första gången. Mäkta stolt mamma som råkade få med det på film :)
Sedan ca en vecka tillbaka har Eila börjat bli riktigt arg när hon ska sova. Hon gråter och spänner hela kroppen... Sedan somnar hon oftast inom fem minuter men det tär på mamman som inte vill att hon ska vara ledsen. Är lite orolig att något är fel och att jag typ ska förstöra hennes själkänsla eller något.
Får väl googla lite och se om jag hittar några svar där.


Silver och rivmärke

Då var det en helt vanlig måndag igen då, ganska skönt faktiskt :).
Planen för dagen är att vi ska åka till en av mina favoritbutiker som startar sin rea idag. Har spanat in en väska som jag hoppas är med...

Idag är Eila en riktig liten cooling i silvertröja och svarta tights ;). Hon har även ett nytt litet rivmärke som pryder näsan. Känns som det är ett nytt rivmärke varje morgon vi vaknar. Men ändå tycker jag att jag håller efter hennes naglar...

 +


Jag vill ha en lott tack :)

Japp då ska jag försöka mig på att länka till en tävling jag vill vara med i. Den är på min svägerska Sofias blogg :).
Dom bodde i Ryssland en period och när min mamma och pappa var där och hälsade på gjorde jag en beställning på vita matruchka dockor. Ryssarna tyckte ju att jag var konstig som ville ha vita dockor..
Tydligen hade dom sagt något i stil med att "vitt är ju ingen färg" haha.
Men hur som haver, nu lottar Sofia ut vita matruchkas :)

Gå in på sofiabakar och tävla du med.