Utan dina andetag...

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag....






Sommar...?

Ja jisses vad varmt det är idag! Jag och Eila tog en promenad innan och jag höll på att svettas ihjäl, både jag och lill-fisen fick lätta på kläderna :).
Nu ska skruttan äta och sedan förhoppningsvis sova en stund så jag kan plocka iordning lite här hemma, alltid trevligt om man har ordning och reda inför helgen.
Ha en trevlig fredag!



Genomskinligt grå blir jag utan dina andetag...

Ja kors i taket, två inlägg på samma dag! Det tackar vi babybjörnen för :).
Funderar på om jag ska laga lite mat... Köttfärssås och spagetti funkar alltid. Har ätit lite dåligt dom senaste veckorna, får för mig att jag inte riktigt hinner med men det skulle jag visst göra om jag prioriterade bort andra saker... Det måste bli bättring på den fronten nu!!


På fredag blir hon hela tre veckor min lilla skrutta, tiden går så fort!

 


CYKELHJÄLM!

Idag testede vi baby björnen på riktigt för första gången och den är en hit! Sitter med henne sovandes på magen nu och har båda händerna fria, sicken lyx :).

Igår fick jag en trevlig överraskning när jag öppnade brevlådan. Det låg en paketavi adresserad till mig och eftersom jag inte beställt något misstänkte jag att det var en present från någon. Sprang iväg till ICA för att hämta ut paketet och mycket riktigt det var en present :).
Det var från jobbet, men inte från mina arbetskollegor här i Jönköping (har redan fått en present från dom) utan det var från VD:n till företaget som hade skickat kläder till lilla Eila (Förmodligen genom någon assistent men ändå..). Det var stort tycker jag!

 Måste även berätta om en lite smårolig grej som hände när vi var ute och gick igår.
Jag och Eila kom gåendes på en cykelbana när en man (med cykelhjälm) kom cyklandes mot oss. När han cyklade förbi skrek han CYKELHJÄLM!!
Jag började kolla runt omkring om det var någon annan cyklist i närheten som inte hade cykelhjälm på sig men det var inte en kotte i närheten...
Så antingen tyckte han att man ska ha cykelhjälm på sig när man är ute och går med barnvagn eller så ville han att jag skulle se att han hade en på sig... Hahaha





Första dagen

Idag känns det som första riktiga dagen på mammaledigheten för idag började sambon jobba.  Men nu jobbar han bara denna veckan sedan har han tre veckors semester.. Lyx!! :).
Eila och jag tog en promenad på morgonen och vi har kommit fram till att vi älskar hösten! Det är ju helt underbart fint ute nu när träden färgats röda och gula :). Och så är det mysigt att det börjar bli mörkt på kvällarna.

Tog en snabb sväng in på Lindex och Kappahl på vägen hem, behövde köpa några fler bodysar till Eila. Idag fick hon ha klänning på sig för jag hade inga rena ;).


 


Baby Björn

Idag ska jag, Eila och sambon på lite utflykt... Vi ska åka och köpa en baby björn sele som vi hittat billigt på blocket. Den ska vara helt ny, inte ens uppackad ur kartongen. Eller utflykt kanske är att ta i men för mig och Eila som är hemma hela dagarna är det kul att komma ut och åka lite bil :).

Innan dess måste vi gå till affären och köpa blöjor... En liten fundering jag har är varför dom minsta blöjorna kommer i så små paket? Dom tar ju slut direkt... Konstigt.

Nu börjar babyn bli otålig så det är nog bäst att jag avslutar :).

 
 


Napp

Nu ligger Eila och pappan och snarkar ikapp på soffan nere i vardagsrummet så då passade jag på att slinka in här en snabbis :).
Vi har försökt få den lilla busen till att ta napp men det är inte helt lätt att förstå sig på vad man ska göra med den :). Så den åker ut lika fort som den kom in... Men vi övar lite varje dag så får vi se om det kanske ger sig.

Pappan ska åka några ärenden idag så jag och Eila får underhålla oss själva en stund... Eller underhålla och underhålla, Eila kommer nog sova och jag får väl ta tag i disken ;).


 
 En något skeptisk bebis... :)


Höst

Ja igår var det riktigt ruggigt höstväder så vi var inne i värmen hela dagen. Men idag skiner solen så vi har passat på att vara ute i friska luften med vår lilla Eila.
Det går så galet fort med den lilla damen! Hon har börjat bli lite rundare om kinderna nu och man märker att hon tittat mer uppmärksamt på en :).

Nu vankas det köttfärssås och spagetti här hemma så det är nog bäst att jag kilar :)


 
I barnvagnen


Min finaste fina

Det är en trött mamma som sitter framför datorn idag. Busen höll mig vaken några timmar inatt :).
Håller på och kämpar med amningen, det är typ det enda jag tänker på. Vet inte hur jag ska göra, om jag ska fortsätta eller lägga det på hyllan. Jag vill sååå himla gärna amma, det finns ju inget mysigare än när hon ligger där och buffar men vissa dagar gör det så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen... 

 Pappan tog med sig Eila ut på en promenad i vagnen så jag ska passa på att lägga i en tvätt och ta en dusch.



Fullt upp

Så var hon då en vecka gammal min lilla skrutta. Och jisses vad denna vecka gått fort! Det är fullt upp hela tiden och när hon sover har man massa saker man vill försöka hinna med typ äta, sova och duscha :). Men det är underbart härligt och hon är så snäll vår lilla tös.
Igår tog vi första barnvagnspromenaden och det gick jättebra, hon somnade så fint i vagnen.
Idag kommer sambons syster med familj ända ifrån Malmö och hälsar på oss, ska bli trevligt att träffa dom.
Och imorgon är det höstmarknad i stan så vi kanske tar barnvagnen och går bort och kikar lite :).
Nu ska jag gå och snusa lite på min bebis som precis vaknat :)
Ha en trevlig fredag!



Ä N T L I G E N ! ! !

Så kom hon då äntligen vår lilla dotter. Det hade hunnit gå 15 dagar över tiden innan hon tittade ut i fredags kväll. Allt gick bra men det finns inte mycket tid över till att blogga just nu som ni säkert förstår :).
Återkommer så fort vi har landat igen.

EILA

3190 gram

49 cm

 
 

 

 


Inatt grät Jönköping...

Ja det ligger något riktigt tungt och ruggigt över Jönköping idag, igår förlorade staden sin stora stolthet och hjälte Stefan Liv.
Ett helt hockeylag utplånades på bara några sekunder...
Nu måste hans två små söner växa upp utan sin pappa, och hans hustru måste gå genom livet utan sin man... Gud så fruktansvärt orättvist. 

Idag tänder jag ett ljus och skänker en tanke till alla som var med på planet, deras familjer och vänner...

 

 
 Idag vajar flaggorna på halv stång i Jönköping...


Skovård

Har lagt lite tid på att fräscha upp våra höstskor här hemma. När man jobbar med skor vet man hur viktigt det faktiskt är att man tar hand om dom om man vill att dom ska hålla länge.
Jag är egentligen ganska dålig på att ta hand om våra skor, brukar bli att jag impregnerar och smörjer in dom när dom är nya men sedan håller jag inte efter dom som man ska och några av skorna var riktigt torra i skinnet och i riktigt stort behov av lite omvårdnad :).
Så ett litet tips från mig är att impregnera och smörja in era skinnskor minst en gång i månaden om man använder dom regelbundet.




 


Tråkig

Ja det blir väldigt tråkiga inlägg nu men jag gör inget om dagarna så det finns liksom inget att blogga om.
Nu är jag då på dag +13 och det känns kan jag säga... Igår bröt jag ihop lite och det känns inte bättre idag, fram till +11 gick det ganska bra men nu känns det hopplöst.
Läste lite igår om hur det funkar med igångsättning och det kan tydligen bli en ganska utdragen historia. Har ju fått tid för undersökning och eventuell igångsättning på fredag men om allt ser bra ut med mig och bebisen kanske vi får vänta några dagar till... Då kommer jag nog bryta ihop på riktigt för nu orkar jag faktiskt inte mer!  
Läste att det bara är 4% som inte föder innan vecka 42 är slut... Känns lite bittert att jag förmodligen kommer bli en av dom.
Ja detta blev visst ett bara ett långt klagobrev men jag behövde nog skriva av mig lite :).
Vem vet, med lite tur sätter det kanske igång av sig själv idag eller imorgon...


+12!!!

Besviken är man varje morgon man vaknar och det inte har hänt något under natten... För av någon konstig anledning känns det som att det för nästan alla drar igång just på natten. Men det var en lugn natt här hemma.
Är sugen på att ta på mig promenadskorna och ge mig ut på en långpromenad i raskt tempo men det kan jag ju glömma... Det räcker med att jag går i snigelfart bort till affären så får jag ont i fogarna.
Så det blir som vanligt numera en lugn dag hemma :)

 


Leandervagga

Ja här händer det inte mycket... Tuffar på i vanlig ordning och är nu inne på dag +11!
Tjurade lite på morgonen men efter att jag ryckt upp mig har jag roat mig med att hänga upp vår leandervagga.
Har fått ärva den från min bror och har velat länge fram och tillbaka om vi ska använda den eller ej men eftersom sovrummen är en våning upp och kök och tv-rummet är där nere måste ju skruttan ha någonstans att sova på även på nedre våningen...
Vi testar väl hur det funkar med denna :)

 

 


Present

Japp här sitter jag igen då... +10 är det idag och som sagt det börjar bli riktigt tröttsamt! Men presenter piggar alltid upp :). En av min sambos kompisar har varit i Malaysia och han hade köpt med sig en overall till våran lilla skrutta, väldigt gulligt tycker jag. Den påminner om den jag köpt från HM fast den är tunnare, mjukare och en mindre storlek så den blir perfekt nu i början :).


Pust..

Ikväll är jag en sur gravidis! Nu har jag ju gått över tiden med 9 dagar och ska jag vara helt ärlig har det gått rätt bra. Men nu börjar man se att dom som skulle ha barn efter oss har fått och det känns så fruktansvärt bittert helt plötsligt... Jag vill inte vänta mer nu!! Jag vill få förlossningen överstökad!
Snälla lilla pyret kan du inte titta ut nu?

 


Vecka 42

Det slog mig innan att jag ju är i vecka 42 nu... (41+2) Det hade jag ju inte tänkt mig. Men som sagt det är väl bara att gilla läget :). Idag har jag inga planer, ska kolla när Emma Green hoppar höjdhopp men annars är dagen öppen. Köpte en liten spegel igår som jag kanske ska måla...

 Finaste pappa var med i tidningen idag :). Bilden är från 1970 när han vann tiomila i orientering


(Det är han som ligger mitt i bilden)


Lintott..

Hej hej hallå såhär på kvällskvisten! Ingen bebis ännu... Hon har det väl så bra där inne så hon inte vill komma ut :). Idag har det varit full rulle här hemma för finaste lilla Dalia och bästa syster yster har varit på besök. Alltid lika trevligt att snacka lite skit med min favorit :). Vi var en sväng i lekparken så den lilla busen fick leka av sig och sedan åkte vi till en second hand butik och kikade.
Nu är det sängen som gäller för mig. Hoppas, hoppas det kör igång inatt...

 
 Finaste lintotten <3


Det blev ingen augusti-bebis....

Jaha då har jag gått över tiden en hel vecka! Har sysselsatt mig med att städa nu på förmiddagen...
Är en ganska stökig person i vanliga fall men jag har fått någon slags städ-dille på sistonde.
Men det är ju bra för då har jag något att göra :).
Vaknade några gånger i natt och hade ont i magen och tänkte att nu kör det igång men icke, har varit lugnt som i graven här hemma hela förmiddagen... Aja vi får se, dagen är ju inte slut ännu.
Nu ska jag kika lite på friidrotts-VM och slappa i soffan :)