It´s a sign!

Då var det onsdag och +6... Gah nu börjar det bli riktigt riktig tröttsamt! Men en liten strimma hopp tändes när jag gick ner och slog på tvn. Det var våra bästa år som visades och tjejen i rutan var mitt uppe i en förlossning och pustade och stånkade.
Jag slog över till femman och sjunde himlen där det också var en kvinna i rutan som födde barn... Detta måste vara ett tecken, jag kollade bara på två kanaler och på båda föddes det barn ;).
Så nu tror jag stenhårt att det kommer köra igång idag! :).

På tal om något annat så har vi ett nytt husdjur, det är en stackars kråka som har skadat ena vingen som flyttat in i våran trädgård. Har sett honom i trädgården varje dag nu i en veckas tid... Blev lite nyfiken häromdagen och gick för att kika på honom och då såg jag att hans ena vinge hängde ner i marken.
Undrar om man borde göra något? Ringa någon eller så?
Aja idag satt han och hängde under plommonträdet när jag tog en paparazzibild på honom...

 


+5

Allt såg bra ut hos barnmorskan, fick tid för igångsättning nästa vecka om hon inte vill titta ut innan dess vilket vi ju hoppas :). Är dödstrött nu, skulle kunna gå och lägga mig och sova men jag ska hålla mig vaken så somnar jag förhoppningsvis lite tidigare ikväll...
Tänkte att jag skulle baka något, övertidsdagarna har inte varit bra för mitt bullförråd ;). Så jag måste nog fylla på där tror jag.


Insomnia please release me

Uppe ovanligt tidigt idag :). Ska till barnmorskan på något jag tror kallas överburenhetskontroll, det känns lite bittert om jag ska vara ärlig... Jag hade ju lika gärna kunnat ha min lilla skrutt här nu. Jag blir galen på att jag har så svårt att somna på kvällarna, ligger och vrider och vänder mig länge innan jag kommer till ro. Är dödligt avis på sambon som kan sova på mage, det saknar jag jättemycket faktiskt...
Aja ska ge mig ut i ruskvädret nu och traska bort till barnmorskan.

 
 


Höst

Idag är det riktigt kallt ute, regn och rusk så jag bestämde mig för att plocka in balkongmöblerna... Lika bra att få det gjort. Men saken är att jag älskar mina rottingfotöljer som jag haft på balkongen och det kändes inte alls okej att ställa ner dom i källaren.
Dom fick helt enkelt flytta in i matrummet :). Då till ett nytt problem, vart gör vi av stolarna som fick ge plats åt fotöljerna? Så jag har ägnat dagen åt ommöblering här hemma :).
Det är väl en perfekt syssla när man går på övertid (+4 dagar för övrigt).
Har även målat på mina fina vita trappor som sååå lätt blir skavda... Ni som har vitmålade trätrappor vet vad jag talar om ;). 

 
 Så här såg matrummet ut innan


Så här blev det med fotöljerna...


En av stolarna fick en plats i övre hallen


Hade ett olivträd på balkongen som fick komma in i värmen


Corn

Det blev en liten spontan utflykt nu på kvällskvisten. Mamma hade sett att det var självplock av majs strax utanför stan så vi åkte dit och plockade lite :).








I brist på annat...

Ja i brist på annat så "fönstershoppar" jag runt lite på nätet... Eller vad man nu kallar det när man surfar runt utan att handla något...
Jag är ju som jag nämnt tidigare väldigt shoppingsugen och nu har jag kommit fram till vilka skor jag tycker borde få flytta hem till mig i höst.
Kikade på dessa tidigt i våras när jag var på visning av höstskorna med jobbet. Då var man fortfarande ganska insnöad på alla acne pistols kopior men nu har jag tänkt om :). Dom här är faktiskt riktigt fina, gillar det lite högre skaftet och att dom är lite mer "bootsiga".


 

 
 1299:- från Nilson shoes


Antiklimax

Då var vi på +3 idag då... Det kanske är jättekonstigt men nu dom här dagarna efter beräknat så har jag lugnat ner mig mycket mer... Tror det blev lite av ett antiklimax när hon inte kom den 25:e. Jag vet ju givetvis att man oftast går över tiden med första barnet men ändå... Jag mår iaf bra, har inga direkta känningar av att det skulle vara på G. Lite molvärk då och då men annars är det lugnt :).
Det blir som vanligt en lugn dag här hemma idag, kollar på friidrott och samlar kraft inför vad som komma skall ;)
 
 


Tuff tuff

Ja vi tuffar på här hemma, +2 dagar idag då. Igår och idag har det varit jättevarmt och klibbigt vilket frestar på en stor tung gravidis. Men utöver det går det bra :).
Det känns så konstigt när man tänker på att hon snart är här, har ju varit gravid i nio månader nu och man har ju vant sig vid det. Men det ska bli väldigt skönt när hon kommer :).
Nu väntar jag på att sambon som varit och kollat på fotboll ska komma hem med potatis så jag kan börja med middagen sen blir det en lugn kväll för vår del.
 


Water for elephants

Förlåt mig ni som gillar tecknat men måste man visa tecknad film på bästa sändningstid en fredag? Det var samma sak förra fredagen har jag för mig... Det var dagens I-landsproblem det ;).
Så jag har laddat upp med godis och Water for elephants, det är vad jag kallar fredagsunderhållning :).




+1

Då var det fredag igen, och en dag efter beräknat vilket ju är lite segt... Har hasat runt här hemma dom senaste dagarna, man är inte alls sugen på att gå ut bland folk när man är svullen och vaggar fram.
Men idag måste jag gå bort och handla lite inför helgen så det blir väl dagens projekt :).
Har ett litet köpcentrum 300m från huset med Kappahl, Lindex och MQ så jag kanske passar på att kika lite på höstnyheterna när jag ändå ska ut :).
 Ha en trevlig fredag!




 


Due date...

Jaha då var dagen vi väntat på i nio månader äntligen här, inga tecken på bebis ännu... Hade molvärk till och från hela dagen igår så jag tänkte när jag gick och la mig att inatt kör det nog igång... Men icke! Har sovit dåligt den senaste veckan, somnar sent och vaknar tidigt vilket börjar gå ut över humöret. Stackars sambon fick sig några skopor igår ;).
Nä nu ska jag duscha, käka frukost och kanske hugga in på en muffins som jag egentligen bakat till släkt och vänner som vill komma och hälsa på lillan när hon tittat ut :)

 
 (Detta är inte mina muffins)


Zara

Då var det dan före dan idag då, tänk vad underbart om man hade vetat säkert att imorgon kommer hon... Men det är bara att gilla läget :).
Är galet shoppingsugen men jag känner inte alls för att ge mig ut på stan så jag surfar runt på nätet istället :). Åå vad mycket fint det finns på Zaras hemsida både till mig och lilltjejen..

 

 

 

 

 

 

 Hittade ett par skor till gravidisen också som liksom skrek mitt namn...
Men tänk efter nu Lina, hur ofta skulle du använda dom?
Speciellt med en baby på armen? Inte så mycket va? ;)


Ingen bebis ännu...

Nä det är lugnt på den fronten, är galet segt att gå och vänta nu... Idag har jag inte gjort många knop. Vikt lite tvätt och plockat lite här hemma, orkar inte så mycket mer än det faktiskt.
Hittade en fin ring jag gärna skulle lägga vantarna på :). Annars har jag inte så mycket mer att komma med idag så vi hörs väl imorgon! 

 
 


Donut

Jag har varit lite sugen på att köpa en hår-donut som det bloggats flitigt om ett tag nu men det verkar inte helt lätt att få tag på en så jag gjorde en själv. Jag rullade ihop två gamla tubsockar som jag klippt av tån på sedan hittade jag en udda brun strumpa som jag avslutade med för att det skulle bli så likt min hårfärg som möjligt...
Det funkade kanon, såhär blev resultatet :)

 

 

 


IKEA

Det blev en sväng till IKEA istället för stan. Vi käkade köttbullar och köpte en rullgardin till sovrummet. Fick även med mig ett par tofflor för 9 kr. På alla listor över vad man borde ta med sig till BB står det att man ska ta med sig tofflor, hade tänkt strunta i det men nu när jag snubblade över dessa billiga men ack så fula tofflorna slog jag till :). Köpte även en bukett rosor som står fint i mitt vardagsrum nu, blir alltid lite trevligare när man har färska blommor i huset tycker jag :).






Måndag

Så var det måndag igen... Just nu är alla dagar typ likadana men när jag inte gick hemma utan jobbade istället så tyckte jag att det bara var måndag och fredag hela tiden :). Det är nu tre dagar kvar tills vår lilla skatt är beräknad, tråkigt att bara gå och vänta och vänta... Men den som väntar på något gott som dom brukar säga :).
Idag vaknade jag lite på fel sida efter att jag blivit väckt av att telefonen ringde allt för tidigt, men nu har jag ätit en banan och surfat runt lite och känner mig lite piggare :).
Min sambo är ledig idag så vi ska väl hitta på något kul för att fördriva lite tid, blir nog lunch ute på stan och så ska jag försöka få med mig lite fina snittblommor hem också.
Ha en trevlig måndag vänner!

 


Önskelista

Idag har jag tvättdag här hemma, fy så tråkigt det är att vika tvätt. Men det måste ju göras och det känns som att man vill få sådana saker gjorda innan bebisen kommer. Trist att komma hem till ett tvättberg ju...
Aja när man viker tvätt så har man ju tid att fundera och jag har funderat ut en önskelista med saker jag önskar mig just nu :).

Först och främst önskar jag att bebis ville titta ut och att hon mår bra



Sedan vill jag gärna kunna gå ut och gå, försökte för några dagar sedan och det fick jag sota för senare då jag knappt kunde röra mig för att fogarna gjorde gräsligt ont...



Jag skulle gärna ha en bukett med färska snittblommor här hemma, det piggar alltid upp :)
Brukar alltid köra på vita liljor men rosa rosor kanske vore något...



Och så vill jag ha en berlock till mitt favoritarmband


Och denna skulle jag absolut inte säga nej till...



Är trött på mina korvfingrar och skivade naglar så jag skulle inte ha något emot att få dom fixade... (Men det är nog ingen ide för jag kommer väl ändå inte hinna hålla efter dom när bebisen kommit..)



Jag är rätt trött på att vara gravid och att se ut som ett hus så jag vill gärna få tillbaka min långt ifrån perfekta "före gravididets" kropp... Någon gång kanske ;)



Och sist men inte minst vill jag att det kylskåpskalla äpplet som står bredvid mig ska bli lite varmare snart så jag kan hugga in utan att få ilningar i tänderna...


Som man bäddar får man ligga...

Tog en liten powernap innan som resulterade i att jag sov i två timmar :s... Det kommer jag få sota för senare. Men men om bebis mot förmodan skulle vilja titta ut ikväll så är jag ju åtminstonde utvilad ;).
Nu är sambon hemma från jobbet och vi ska käka pizza och kolla på film. Perfekt lördagsunderhållning för en gravidis tycker jag :). Ha en trevlig kväll!

 


Dockskåp

När jag var liten fick jag ett dockskåp som min mamma köpt på loppis. Hon målade och klädde om möblerna så det blev jättefint. Dockskåpet sparades och nu har jag plockat upp det och målat om det till min lilla krabat :)
Surfade runt lite och hittade ett betydligt mer avancerat dockskåp som nog vilken liten prinsessa som helst gärna skulle vilja lägga vantarna på ;)


Är man sugen på detta får man hosta upp 2900:-
 

Här har vi mitt gamla inte fullt lika tjusiga dockskåp ;)







How much is the fish?

Fem dagar till beräknad nedkomst, hoppas hon vill kika ut lite tidigare som sagt men jag tror inte det. Försöker ställa in mig på att gå över några dagar men det är svårt när man hela tiden går och känner efter, man vet ju att det kan köra igång när som...
Har inget speciellt på agendan idag, är inte alls sugen på att lämna huset. Dels för att det är mulet ute men också för att jag svällt upp något fruktansvärt dom senaste dagarna så det blir en lugn dag hemma :). Men just nu sitter jag och lyssnar på gamla Scooter låtar, haha det är nostalgi på hög nivå det :). Tänker på bästa syrran och spinning... :)


Jag och sis i Australien 2009

 


Vem är det där inne?

Pratade med syrran innan som sa att hon var nyfiken på vem det är som gömmer sig där inne i magen... Det fick mig att börja fundera på det jag med. Jag är så fruktansvärt nyfiken på hur hon kommer se ut, inte för att det spelar någon roll så länge hon är frisk och mår bra. Men är hon lik mig? Kommer hon få min köttbullenäsa? Får hon bruna eller blå ögon? Är hon mörk som sin pappa? Jag tror hon är lik sin pappa :). Han har rötter i sydeuropa och det känns som att hans mörka anlag dominerar ut mina ljusa... Det blir väl en blandning som på dom flesta barn förmodar jag :). Men som sagt inget av det spelar ju egentligen någon roll så länge hon mår bra :)



What to wear?



 Regnet öser fortfarande ner utanför fönstret och jag sitter fortfarande vid datorn... Ska ta mig bort till affären och handla lite till ikväll tänkte jag men sen kom jag på att jag inte har något att ta på mig. Jag har levt i klänningar hela våren och sommaren och det är jag inte jättesugen på att ta på mig när det regnar... Köpte ett par gravid-jeans tidigt i våras som jag använt flitigt, så flitigt att dom gick sönder :). Aja får se vad jag hittar på, leggings funkar ju när jag tänker efter :)


Gårdagens shopping

Ja då har jag typ redigerat sönder alla mina bilder, jag som är nybörjare tycker det är lite klurigt. Vad som passar och inte och sådär.. Men som sagt så fick jag med mig några saker från stan igår, köpte en stickad tröja från Monki och ljusrosa handdukar från Åhlens till badrummet. Har alltid vita handdukar i badrummet annars (vilket är väldigt opraktiskt egentigen), har nog blivit inspirerad av det rosa barnrummet tror jag ;)





Regntunga skyar...

Idag öser regnet ner utanför fönstret så jag sitter inne och leker i mitt bildredigeringsprogram :). Har hittat massa fina texturer så nu ska det fixas med bilder ;). Var ju en sväng på stan igår och fick med mig lite prylar hem som jag tänkte visa lite senare.. 

Jag är en av dom som inte är så förtjust i frukost, när jag jobbar tvingar jag i mig det för att jag måste innan jag går. Men nu när jag går hemma väntar jag gärna till tolv-tiden innan jag äter, idag blev det den godaste frukosten som finns nämligen tomtegröt :)
Happy friday homies!


Leo

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort sig i ordning för att gå ut. Blir fika och bio med några kompisar. Tänkte även ta en snabb kurva på stan innan vi ska ses, vill in på Gina Tricot och sedan kanske jag går och hälsar på dom där skorna jag förälskade mig i för några dagar sedan... Mest för att se hur dom har det ;). Är fruktansvärt svullen idag så dom enda skorna jag får på mig förutom mammas foppa-tofflor är mina leo sneakers, är ingen sneakers tjej egentligen men dom är väldigt sköna faktiskt! Aja ha en trevlig kväll vänner!

 

Fick även med magen på en liten bild idag :)

 


Höst

Det kanske är tråkigt men jag blir jättesugen på att shoppa höstkläder nu när alla fina nyheter börjar trilla in i butikerna. Jag älskar hösten, det är nog t.o.m. min favoritårstid. Vill klä mig i dova färger och stickat :). Hade det inte varit för att jag känner mig stor som ett hus och vaggar fram när jag går (och det känns som precis alla stirrar på gravidmagen) så hade jag kanske åkt in till stan för att kika på nyheterna irl... Men som tur är finns ju nätet :). Dom här godbitarna hade gärna fått flytta in i min höstgarderob...







Från Vila och Gina Tricot


Klädskåp

För ett tag sedan fyndade jag ett klädskåp på blocket, när jag köpte det var det brunt och med tråkiga hamrade beslag men nu är det vitt och fint med nya knoppar :). I babyns rum var det platsbyggda garderober tidigare som var väldigt opraktiska så dom rev vi ut och nu står det fina klädskåpet där istället.. Har pysslat lite med att inreda det nu på förmiddagen. Köpte vita barngalgar på Åhlens istället för dom tråkiga i plast man får med kläderna. Så här blev det färdiga resultatet :)






Den kallar på mig...

Det står något där bakom min axel och kallar på mig... Åh det är väl lika bra att ta tag i det nu då kanske, dammsuga står på todo-listan för eftermiddagen. Suck!



Åtta dagar kvar...

Yes då var vi nere på åtta dagar, och som sagt vi är redo :). Har sovit dåligt i natt, upp på toa flera gånger och jag somnade nog inte förrens vid två tror jag. Så idag när jag slog upp mina blå såg jag inte rolig ut... Men då satte jag på lite bra musik och la på lite smink så kändes det genast så mycket bättre. Men längre än så har jag inte kommit, sitter fortfarande i min morgonrock :).
Har inga planer för dagen, kanske följer med sambon till A6 köpcentrum när han ska till jobbet... Vi får se :)
Ha en bra onsdag!

 


I am thinking, i think it to..

Var ute i trädgården innan och kollade lite hur årets skörd ser ut :). Lite päron, ganska mycket äpplen och galet mycket plommon, och det är ju trevligt för plommon är ju riktigt goda. Tror inte det tar lång tid innan dom är mogna så om några veckor kan vi frossa i oss :).


Marocko

För några år sedan var jag och två kompisar i Marocko, riktigt coolt land och det är riktigt kul att ha varit där!
Hur som, nu i höst ska vi göra ett litet badrum på översta våningen och då är jag riktigt sugen på att lägga in svart/vitt marockanskt klinker på golvet...

 

 
 Jag och Mollan i Marocko


It´s a kind of magic...

Det gick bra hos barnmorskan. Blodtryck och hjärtljud och allt sådant såg bra ut så nu väntar vi bara på att hon ska kika ut :). Den lilla busen har inte sjunkit ner ännu så hon ligger och trycker på mina revben men annars mår jag rätt bra, får en svacka varje dag vid den här tiden då jag blir dö trött och skulle lätt kunna lägga mig och sova men gör jag det somnar jag inte på kvällen sedan... Så nu sitter vi här jag och bulan och surfar och lyssnar på Queen :). Hoppas grannarna också gillar Queen... Kanske borde stänga balkongdörren :)


9 days to go...

Jepp då var det nio dagar till BF... Det känns ju kul att det är nere på ensiffrigt nu, förhoppningsvis iaf ;). Är nog lika bra att man försöker ställa in sig på att man går över några dagar...
Nu ska vi iaf till barnmorskan så vi hörs väl senare :). Ha en bra tisdag!

 


Queen

Sitter och lyssnar på Queen... Åh dom är ju helt underbart BRA!! :)


 Don´t stop me now...


Plåthus

Då är jag precis hemkommen från en heldag på språng. Vi började med att käka lunch, wallenbergare blev det för min del, mums! Sedan gick vi lite på stan, jag köpte två små vita plåthus till lilla E:s rum. Kommer bli jättefint tror jag. Det är nog egentligen ljuslyktor men jag tänkte lägga in antingen en ljusslinga eller en glödlampa så blir det en lampa istället :). Fick även med mig en såndär tubhalsduk, hade en förra året som jag levde i men jag hittar den inte... Ett par jeans blev det också. Kan tyckas dumt att köpa när man har en stor mage som är i vägen för att knäppa knappen men dom satt jättebra över rumpa och lår så jag tror det blir bra. Är döö trött på gravidkläderna nu!
Gick även in på Scorett en sväng, har ju typ inte varit inne där på säkert över ett år iom att jag jobbar i en konkurerande skobutik har det inte känts lönt att köpa skor i andra butiker. Hittade iaf ett par fruktansvärt fina stövlar som jag inte kommer kunna släppa... Fanns ingen bild på deras hemsida annars hade jag visat dom :).
Sedan han vi även med att kolla på bilar, sambon vill ha en kombi nu när vi ska bli tre och jag kan väl hålla med om att det är smidigare... Vi hittade inte det vi var ute efter men man får väl ha lite is i magen :).
 

Dagens shopping

 

 

 


Bakis..

Idag känner jag mig bakis, men det är jag ju givetvis inte. Jag tror jag druckit för lite vatten så det får väl bli mitt projekt för dagen då... Att fylla på vätskedepåerna ;). Sambon är ledig idag också så idag ska vi faktiskt hitta på något. Blir nog lunch inne i stan, egentligen är jag inte så jättesugen på att visa mig ute. Nu i slutet känner jag mig bara stor och klumpig. Inte för att jag hade en killer body innan graviditeten men jag längtar tillbaka till den just nu iaf.
Trodde det skulle köra igång inatt, vaknade flera gånger av molvärk i magen men det var väl bara förvärkar... Så 10 dagar kvar nu då, och som sagt det är ingenting men det känns som en evighet just nu...


 
 (Gammal bild)


Tidsfördriv

Sambon fixade ett program till mig där jag kan redigera bilder. Har aldrig gjort det tidigare men det är ju sååå kul med fina bilder. Och det är ju ett perfekt tidsfördriv att sitta och testa och klicka fram och tillbaka...
Tog en bild och ändrade lite bland färgerna och genast så blev det en mycket varmare och mer "romantisk" bild. Finns nog massa kul grejer man kan göra men det är typ så långt jag har kommit än så länge :). Ska googla vidare lite och se om jag kan få några bra tips.

 
 Före

 
Efter


Finns det något bättre en lördagskväll...

En en skål med godis och kall Pepsi max? Nej frågar du mig så finns det nog inte det :). Idag har jag inte gjort någonting, har bara slappat hemma med min sambo som också var ledig... Han hade nog förväntat sig att jag skulle tvinga med honom ut på något men idag orkade jag inte så jag har legat i soffan och käkat ananas. Har läst att det kan få igång förlossningen så tre burkar har jag klämt under dagen :). Sedan tror jag iofs att det var färsk ananas man skulle äta men det fanns ingen när jag var och handlade senast... Sedan är det ju mycket smidigare med ananas på burk, man skipper ju skala och skära och hela den där biten ;). Yes jag är en latmask!
 
 
 Får se om det kör igång nu då... Håll tummarna!


Fram till dess sysselsätter jag mig med detta :)


Show me the money!

Kollar på Jerry Maguire och äter citron sorbet men tänkte att jag tar en liten paus :). Behöver sträcka lite på magen emellanåt, hon ligger så högt upp och trycker på mina revben så jag blir galen ibland. Börjar bli bra trött på att vara gravid nu! 13 dagar kvar men det känns som en evighet, och tänk om jag går över 2 veckor... :s


 
Fredags-gravidis :)


TGIF

Då var det fredag igen, härligt! Idag ska vi till socialkontoret för att fastställa faderskapet som det så fint heter.
Trodde inte man kunde göra det innan bebisen kommit men det gick visst så det var ju smidigt :).

Efter det kanske jag kan få med mig sambon till stan en liten sväng, har sett några saker på gina tricots hemsida som jag är lite sugen på, bland annat en orange väska. Jag klär mig till 90% i svart, vitt och beige och då kan det vara snyggt att bryta av med något helt annat tycker jag :). Men sedan är ju frågan hur mycket jag kommer använda väska nu framöver...

Såhär ser den ut iaf

 


Torsdagspyssel

Idag har jag snott ihop en vimpel till babyns rum, märker att jag inte riktigt kommit in i det där med ett blogga riktigt ännu för då hade jag tagit bilder medans jag höll på. Men hur som, det är ju galet enkelt att sy sina egna vimplar, förutsatt att man har symaskin och strykjärn då.. ;). Jag är ganska neutral av mig och valde ett vitt tyg men det hade också varit fint med några olika blommiga tyger... Får väl bli det nästa gång kanske.

Såhär blev det iaf. (ursäkta tjockisen i bakgrunden haha)

 


Trygghet

Min mamma har ett par smycken som hon alltid har på sig bland annat ett ganska kraftigt kedjearmband. Detta armbandet har alltid "rasslat" lite när hon går så man har alltid hört när det är hon som kommer. Och som barn vet jag att jag tyckte att det kändes väldigt tryggt när man hörde det där rasslande ljudet.

Även jag har några smycken som jag alltid har på mig, som jag tycker väldigt mycket om och ligger mig varmt om hjärtat. Det ena är en peace ring som jag köpte i New York när jag var där förra våren med en kompis, jag köpte den i ett stånd på gatan i SOHO av en hippie-tant som sa att den skulle ge mig tur i livet :).
Det andra är givetvis min förlovningsring och det tredje är mitt Thomas Sabo armband med berlocker.
I fredags helt utan anledning fick jag två nya fina berlocker av min finaste. Ett par änglavingar och ett E (vår dotter kommer få ett namn som börjar på E). Och nu när jag har några berlocker i armbandet så har jag märkt att det "klingar" lite om mig när jag rör på mig för att berlockerna slår mot varandra. Så nu hoppas jag att mitt barn precis som jag gjorde när jag var liten kommer förknippa detta ljud med trygghet och med sin mamma :)

 

 


Nytt från HM

Idag är det 2 veckor tills pyret är beräknat och som jag sagt innan så känns det så nära men ändå så långt bort.. Igår var ju syster och Dalia på besök, full rulle var det hela dagen :). Vi åkte en sväng till stan och sedan a6 köpcentrum för lite shopping och lunch. Fick med mig lite nytt från HM till bebben... Sambon muttrade något om att det kanske räcker med kläder nu och han har helt rätt, nu räcker det!
Men jag köpte ju faktiskt en overall som vi inte hade någon och som vi ju kommer behöva. Tog storlek 62, tänker att hon nog inte kommer behöva använda overall dom första veckorna och det gör inget om den är lite stor i början. Sedan köpte jag några leggings också :).
Nu ska jag hasa mig bort till affären och handla lite mat, ha en bra dag!



Kors i taket!

Ja det är inte varje dag den här gravidisen är uppe innan tio.. Men idag stökade sambon något fruktansvärt när han skulle till jobbet vid sju snåret så jag vaknade och kunde inte somna om. Men lika skönt är väl det, har fått massa saker gjorda och känner mig faktiskt mycket piggare idag än jag gjort dom senaste dagarna då jag typ hasat runt här hemma som i en koma. Och tur är väl det för idag kommer ju syster yster och Dalia och hälsar på :). Nu ska jag gå och käka frukost och starta dagen på riktigt. 



En förvånansvärt pigg gravidis :)


Overall

Det ända jag tror vi saknar till pyret nu är en overall... Tänkte att vi kunde vänta med det lite eftersom hon förmodligen inte kommer behöva det direkt men sedan var det en kompis som sa att det är säkrast att vara ute i god tid för att det snabbt blir utplockat. Så jag har kikat runt lite på vad som finns i butik nu och tror jag fastnat för en overall och en åkpåse från HM.
Skickade sambon till HM innan han började jobba för att haffa åkpåsen men den var redan slut.. :s Men jag såg nu att den finns på nätet så jag får väl lägga en beställning där istället.

 
Får nog bli denna till i höst


Och denna när det har börjat bli riktigt kallt ute..


I paketet

I paketet som väntade på mig på ICA låg denna aktivitetsmatta eller vad det nu kallas :).

 

 

 

 

 Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på True blood


Små projekt

Tröttheten jag skrev om igår sitter i även idag så det blir bara små projekt gjorda här hemma. Dagens projekt är att tvätta :). Har även under förmiddagen fixat färdigt babyns skötplats. Det fick efter mycket om och men bli i köket. Vi ville egentligen ha skötbordet på toaletten men det går inte, det blir för trångt.
Tänkte gå bort och hämta ut ett paket som ligger och väntar på mig på ICA också om jag orkar, visar vad det är lite senare :).
Ha en bra måndag gott folk!


 


Trötter

Åh idag har jag varit riktigt trött på att vara gravid. Har haft det så himla bra tills för ett par dagar sedan då det känns som att magen exploderade i omfång och efter det har allt blivit såå mycket jobbigare. Har nog inte riktigt förstått alla gravidisar innan som pratat om hur jobbigt dom har det och hur tungt det är.. Det har ju gått så smidigt för mig och min lilla bula fram tills nu. Och jag vet att jag är lyckligt lottad som inte känner av det här förrens nu när det bara är 18 dagar kvar. Men nu får hon gärna komma :).
Förhoppningsvis kommer min fina syster och bästa Dalia till veckan och hjälper mig att döda lite tid :)




Tänkte att jag och Dalia kunde slappa i soffan och snacka lite skit precis som vi gjorde sist hon var här ;)


Favoriter

Blev helt galet trött efter bullbaket så eftermiddagen har spenderats i soffan framför TV:n. Men är det dåligt väder ute så gör det ju inte så mycket :).
Bullarna blev bra iaf, hade glömt köpa kardemumma men det funkar ju nästan lika bra utan.

Fotade några av favoriterna i babyns garderob... En kompis kom förbi med lite Ralph Lauren kläder som hennes lilla tjej växt ur och dom åkte ju genast upp som favoriter :)


 

 
 


 


 

 
 
 Pippitröjan har pyrets mormor stickat

 

 


 


Bullbak

Idag öser regnet ner utanför så då passar jag på att ta det där bullbaket jag pratade om för några dagar sedan :).
 

 


Tallrikshylla

För någon vecka sedan snickrade jag ihop en tallrikshylla till barnrummet... Eller a nu tog jag i lite ;). Tanken var att jag skulle snickra ihop den själv men när jag var mitt uppe i att såga till plankor kom min pappa förbi och kände nog att här står en människa i behov av hjälp haha.
Jag tror nog att jag hade fått ihop den utan hans hjälp men förmodligen inte på långa vägar lika bra :).

Såhär blev det iaf :)


 


Meet Alban

Den här lilla filuren delar jag och sambon säng med just nu och kommer väl göra det tills bebben tittar ut.
Läste att man innan barnet kommer ska sova med mjukisdjur och filtar så dom luktar som mamma och pappa. Vilket då ska ge någon slags trygghetskänsla... Vi kände att det får räcka med Alban (ja han heter så). 


 


Hårfärg

Blir snart galen på min konstiga hårfärg... Såfort bebisen tittat ut och jag får lite tid över måste jag göra något åt barret. Har haft håret mörkbrunt ett tag men så när jag blev gravid läste jag att man inte ska färga håret så då lät jag det vara.. La tidigt i våras i några ljusa slingor och sedan har det solblekts lite i sommar. När jag kollar på det nu är det någon konstig rödaktig färg på det.. Tror hur som inte att jag vill gå tillbaka till det mörka, har trivts väldigt bra när jag har haft det ljusbrunt eller mellanblondt så något av det får det nog bli tror jag :).

Här kommer några av dom olika färger jag testat genom åren :)

 
 Blond

 
 Mellanblod

 
 Ljusbrun

 
 Mörkbrun


Bildbomb

Då var det Lördag igen och jag går in i en ny vecka, vecka 38 närmare bestämt :). 19 dagar kvar till pyret är beräknat... Känns som en evighet men ändå inte...
Fick en liten förfrågan om jag inte kan lägga upp lite bilder på hur vi bor och givetvis kan jag det :). Så det är precis vad jag har sysselsatt mig med nu på förmiddagen.



 
Här har vi vardagsrummet




Detta är matrummet




Köket



Den lilla toaletten



Trapphuset


Kör lite detaljbilder också :)





















Sist men inte minst en posebild på Jesus mamma som sambon kallar henne ;).


Mot Borås!

Så nu är allt klart för avfärd, sambon är nyduschad och luktar gott och jag har satt en rosett i håret. Kan ju knappast bli bättre ju ;). Ha en trevlig fredag mina vänner så hörs vi kanske ikväll.




(Ojdå den spegeln måste visst putsas...)


Vad ska man ta med..?

Har börjat klura lite på vad man ska ta med sig till bebisen till BB... Frågar man får man väääldigt olika svar. Vissa säger att man inte behöver ta med något till bebisen förutom något att åka hem i och vissa säger ta med mycket så du har lite att välja bland.
Vi var på tillväxtkontroll av pyret förra veckan för att se hur stor hon var och det visade sig att hon är ganska liten. BM trodde hon skulle landa på 3200-3400 gram... Men jag vet inte riktigt hur mycket man kan lite på det?


Aja här är iaf det jag tänkt ta med mig, kanske är lite för mycket men bättre det än tvärtom :)

 

 1 filt
 2 byxor
 2 bodys
 1 pyjamas
 2 par strumpor
 1 mössa
 1 mjukis overall


Kalas

Idag fyller min fina lilla systerdotter Dalia ett år! Tänk vad tiden går fort, och snart ska hon bli storasyster den lilla busen ;). Så idag rattar vi bilen mot Borås och går på kalas.
Vi har köpt lite kläder och en box med klossar till den lilla vildingen.


Här har vi födelsedagsbarnet




Här är paketen som snart ska slitas upp ;).


Baka eller inte baka...

Ja det är frågan det, har dragit igång projekt fylla frysen nu när jag går hemma hela dagarna men frågan är ju vad jag ska hitta på... Vaniljbullar kanske? Men det är nog lite sent att börja med det nu...
Eller så tar jag mig helt enkelt en piggelin och sätter mig framför TV:n istället och sparar bullbaket till en annan dag.. ;)

 
 


Lite bebisprylar...

Såg längre ner i bloggen att jag i början av graviditeten suktade efter en Bugaboo till vår lilla skatt men efter mycket noga övervägande valde vi en Joolz day istället. Främsta anledningen till att vi valde Jollzen var att den är högre än Bugaboon. Både jag och sambon är långa och kände speciellt med liggdelen på Bugaboon att den var lite för låg för oss... Vi sökte runt lite på nätet och hittade Joolzen som faktiskt är gjord speciellt för lite längre personer.
Vi köpte även till adaptrar till babyskyddet så det går att knäppa på vagnen, vet inte hur mycket man kommer använda sig av den funktionen egentligen men det kan nog vara bra om man bara ska göra lite snabba ärenden.



 
 Här har vi vår Joolzen...



Såhär ser den ut med babyskyddet på..



Dethär kommer bli lillans första sovplats.


VARMT!

Det är ju helt underbart fint väder ute och jag vill inte vara en tråkmåns men jag dööör i denna värmen! Hade jag inte varit gravid hade jag legat ute i trädgården hela dagarna men just nu orkar jag inte... Försökte sätta mig ute i solen en stund igår med nya Elle interiör som sällskap men jag pallade en kvart sen gick jag in och satte mig brevid AC:n istället.
I morse skjutsade jag sambon till jobbet och passade då på att slinka in på jobbet en sväng när jag ändå var på A6 :). Betalade lite fakturor och kollade in alla snygga höstnyheter, gosh vad mycket fina skor som kommit in!


Dessa godbitar levde jag i förra hösten/vintern och dom får hänga med en säsong till för dom är helt underbara!








Balkonghäng

Hemma igen efter en trevlig kväll med brudarna på Annas balkong.
Tjejerna gick vidare till Twin en sväng men höggravid som jag är kände jag att det kanske passade sig bättre för mig att gå hem och vila fossingarna :).

Bjuder på en posebild från tidigare ikväll.


Hos MVC

Då är jag precis hemkommen från ett besök hos MVC.
Allt såg bra ut med lilltjejen idag också :). Ååå vad jag längtar nu. Min barnmorska sa att det var jättemånga som fött tidigare än utsatt datum nu dom senaste veckorna vilket gav mig lite hopp om att jag också kanske kommer göra det... Men statistiken talar tyvärr emot det. Inte för att det egentligen spelar någon roll för ut kommer hon ju förr eller senare i vilket fall :).

Dom som känner mig vet att jag är en STOR pepsi max konsument och påväg hem från MVC passade jag på att slinka in på Willys och köpa på mig inte mindre än 5 flaskor... :s. Jamen barnmorskan sa ju att jag skulle dricka mycket ;).
Sen att hon också sagt att jag ska undvika kolsyrade drycker för att kolsyra binder vätska är ju en annan sak...

Nu ska jag gå och fixa till mig lite, ikväll blir det nämligen häng hemma hos bästa Anna med tjejgänget, dom ska dricka vin och jag får hålla mig till min pepsi max :).

Tog tag i att skruva upp en hylla i vardagsrummet tidigare idag.. Här har vi resultatet :)



Nä nu jävlar!

Jaha vänner! Så bra gick det med "nu ger vi det ett ärligt försök" ;). Men nu är jag ju ledig hela dagarna och behöver något att sysselsätta mig med så vi ger det väl en chans till :)
Har mycket familj som inte bor i stan som kanske kan tycka att det är kul att hålla lite koll på hur det går för oss.
Men en lite uppdate kanske är på sin plats då. Är nu gravid i vecka 37 gosh vart tog tiden vägen?
Så förhoppningsvis har vi vår lilla tjej här om tre veckor... Ja det är en liten tös vi väntar :)
Vill hon får hon gärna titta ut lite tidigare för vi är redo ;)

Vet ju att ska man ha en rolig blogg så krävs det mycket bilder... Så här kommer en liten bild från babyrummet som blev färdigt i dagarna.