ÄNTLIGEN!

Ja äntligen har Eila tagit sina första steg! Igår var hon och busade med sin morfar och precis när jag kom in i rummet travar hon iväg :). Det var på vippen att jag missade detta historiska ögonblick men som tur var kom jag in precis i rättan tid.
Det är tydligen morfar som gäller när det kommer till framsteg. Det var han som fick första skrattet, han var med första gången hon kröp och nu var det han som fick släppa hennes hand utan att hon satte sig ner direkt :).
Nu är det som att hon inte har gjort något annat, hon kan gå 10-20 meter utan att tappa balansen, behöver jag säga att jag är en extra stolt mamma just nu ;).
 
(Bild på Eila och Morfar från i somras)
 
 
 
 

Dagis

Fick meddelande härom dagen att Eila fått dagisplats. Det finns som det ser ut ingen plats på det dagiset som ligger precis här där vi bor så hon fick plats på ett dagis lite längre bort.
Blev först lite besviken för det skulle vara så himla smidigt om hon gick på det som ligger på vår gata. Men det är ett ganska nergånget dagis och när jag har gått förbi har jag stört mig lite på att det ser ut som att dom inte tar hand om det... Det har tex legat en leksaksspis halvt nergrävd i sanden i säkert ett halvår och det ser allmänt stökigt ut. Dagiset vi fick plats på är helt nybyggt och det verkar jättebra. Det enda negativa är som sagt att det ligger lite för långt bort. Hade ju varit smidigt om man kunde gå med vagnen och lämna....
 
Jaja nog om det :).
Vi har haft några halvtuffa nattningar dom senaste dagarna... Eila har alltid somnat jättebra själv i sitt rum sedan hon var 4 månader. Vi har lagt henne och hon har fått lyssna på några vaggvisor och sedan har hon somnat.
Dom senaste dagarna har hon varit väldigt ledsen och skrikit och gråtit när jag gått ut ur hennes rum... Funderar på om det är någon slags separationsångest? Om jag tar upp henne och lägger mig med henne i våran säng så somnar hon utan problem. Men så fort jag ska lägga ner henne i sin säng vaknar hon igen och börjar skrika...
Håller tummarna för att det snart går över..
 
 
 
 
 

Helg

Håller på att fota och lägga ut lite saker på Tradera. Har tänkt länge att jag ska ta tag i det men det har inte blivit av men nu har jag tagit mig i kragen och fått det gjort :).
Härligt med fredag! Pappan jobbar varannan helg men denna helgen är han ledig så vi ska hitta på något kul hade vi tänkt. Kanske åka och bada... om jag lyckas övertala honom ;)
Ser på klockan att jag måste gå och väcka Eila nu så hon inte sover för länge... Vill ju gärna att hon ska somna ikväll också.
Ha en trevlig helg!
 
 
 

Sötnöt

 
 
Jackan satt som en smäck på Eila. Så himla söt!
Riktigt ordentlig var den också. Ska tåla -20 grader och har tejpade sömmar så den blir kanon i vinter.
 
 

Onsdag

Sitter i soffan med ett glas Pepsi max och samlar lite energi medan Eila sover middag. Har varit ute i trädgården idag och städat undan all fallfrukt.
Det är väldigt sällan jag tappar tålamodet men igår var jag riktigt nära. Jag drog igång projekt laga köttbullar med vild 1-åring surrandes runt benen. I efterhand kan jag säga att det var ingen bra ide... ;).
Alla skåp hon kom åt tömdes, plåtar åkte i golvet, jag var hungrig och Eila var trött. INGEN BRA KOMBINATION!
Men nu vet vi det :).
 
Klickade hem en vinterjacka till Eila idag... Hoppas den är lika fin irl.