Bananas

Nu är vi precis hemkomna från en dag inne i stan. Hon skötte sig så fint lilla Eila och sov sig igenom hela utflykten.
Igår rensade jag ut allt från Eilas garderob som är för litet, det blev inte jättemycket kvar...
Jag gjorde misstaget att nästan bara köpa kläder i storlek 56 innan hon föddes så nu behövde det fyllas på i lite större storlekar.
Jag gick helt enkelt bananas inne på HM idag. Dom har så himla mycket fint, läser lite här och var på olika mammabloggar att HM inte är så poppis till deras små men smaken är ju som baken, oss passar HM ypperligt :).
Tror vi kommer hoppa över storlek 62 helt, förutom i lite basic bodys. Köpte bara storlek 68 nu så får det väl vara lite stort i början...

 
 

 

 

 

 

 


Dessa hittade vi på REA-ställningen för 50:- st.




Måndagsbarn

Idag blev det en tidig morgon, klockan 6 tyckte Eila att det var dags att gå upp :).
Det blir en sväng på stan idag med min lilla familj och sambons syster med sina barn. Skönt att komma ut och se lite folk. En promenad är även inplanerad och så ska jag passa på att färga håret när sambon är ledig.

 


Mitt stora feta syrianska bröllop

Längtar redan till imorgon när detta programmet visas. Dom är så härligt galna syrianerna :).
Jag och min sambo var på ett jättestort syrianskt bröllop i somras och för att sammanfatta det lite så var det mycket mat, dans och glamour :). Då önskade jag att jag inte var höggravid så jag också kunde dansa ringdans uppe på dansgolvet.
Om vi ska gifta oss någon gång ska vi lätt köra på hans traditioner men dock lite mer nertonat, jag menar man måste ju inte ha 600 gäster och femvåningstårta ;).

 


På hösten ställer man tillbaka utemöblerna...

Sitter och kollar lite på morgontv medans Eila gymnastiserar i babysittern, det är full rulle på henne :).
En annan är ju lite seg när man precis vaknat men det gäller tydligen inte bebisar ;).

Idag har vi inget planerat, trotsar nog det tråkiga vädret och tar en promenad, sedan ska vi nog gå bort och mathandla. Roligare än så blir det inte idag :)

 


Bästa..

Sitter och njuter av lugnet när lillan sover, har varit ute på promenad, tagit en dusch och käkat lunch och hon sover fortfarande mitt lilla pyre :).



 

 


Lördag

Sitter och knappar på min nya dator... Är mycket man vill fixa med, lägga till alla favoriter, ladda ner program som man brukar använda och lägga in lite bilder. Eila ligger bredvid och gäspar :).
Pappan jobbar idag så vi är ensamma hemma, ska ta en promenad om en stund sedan blir det som sagt kalas hos syrran och eventuellt ska vi till Eilas farmor och farfar på kvällen.

När jag får lite tid över ska jag skriva ihop en liten förlossningsberättelse, främst för min egen skull innan jag börjar glömma bort det :).

Nu känner jag en välbekant doft komma från blöjan på Eila så det är nog bäst att ta tag i det på direkten ;)

Ha en bra lördag!


 


Oh happy day!

Fick den bästa presenten av min sambo idag, en bärbar dator :). Vi har en stationär dator som står på övervåningen men sedan vi fick Eila har jag knappt kunnat sitta där alls för vi är alltid på nedre våningen.
Så förhoppningsvis blir det lite fler inlägg från och med nu.

Imorgon kommer min faster och farmor hit och hälsar på en sväng. Sedan fyller syrran är så vi ska dit och fira på eftermiddagen. Ska även försöka klämma in en promenad någon gång under dagen.

 


Utflykt

Idag har jag och Eila varit på utflykt. Vi åkte med pappan in till stan när han skulle till jobbet :).
Målet var att hitta en present till min syster som fyller år i helgen och det gjorde vi så det är skönt att ha det avklarat.
Blev även lite shoppat till Eila såklart, har svårt att hålla mig ;).
Var även förbi mitt jobb och hälsade på tjejerna, hade köpt en stor godispåse till dom, får man inte äta själv får man väl göda andra ;).
Tog även en sväng in på sambons jobb och visade upp henne där.
Tanken var att vi skulle ta bilen hem och sedan hämta sambon när han slutar men det kändes så himla bökigt så vi tog bussen istället. Var lite nervös för hur det skulle gå men det löste vi ju fint jag och Eila :).


 Jag saknade några skovårdsgrejjer hemma så jag passade på att inhandla det när jag ändå var inne på jobbet






Ändå men ändå inte...

Samtidigt som det känns som att hon alltid har funnits i vår lilla familj så slår det mig ibland att: Jisses jag är en mamma, hur gick det till!?
Men jag skulle ju inte kunna föreställa mig att inte ha henne, hon är en sådan självklar del av familjen nu :). Vår fina lilla Eila.

På tal om något helt annat så är jag riktigt sugen på att komma igång att träna.
Har funderar lite fram och tillbaka på vad som skulle kunna fungera.
Ska ju helst vara något där jag kan ha med mig Eila och hör och häpna... På Friskis och Svettis får man ta med sig bebisen till gymmet mellan 9-12 på vardagar!
Hur bra var inte det på en skala? :).
Hennes pappa kan ju givetvis ha henne när han inte jobbar och jag skulle säkert kunna lämna henne till min mamma och pappa någon gång ibland.
Men jag gillar helt klart att möjligheten finns om det inte går lösa på annat sätt :).



6 veckor

Ja idag blir hon hela 6 veckor, det går galet fort. Och det var visst hela två veckor sedan jag skrev här... Skyller på att blogg.se appen krånglar, har liksom inte tid att sitta så mycket vid datorn :).

Har framkallat lite bilder på Eila och påbörjat en fotovägg. Tanken är att det ska bli fler och fler bilder på väggen ju större hon blir :).

Ikväll blir det fredagsmys med sushi, popcorn och idol.


4 veckor

Idag blir min prinsessa fyra veckor gammal. Tänk vad fort tiden går, det är hela fyra veckor sedan vi kämpade på förlossningen.
Samtidigt som jag vill att hon ska växa och bli lite större så vill jag stanna tiden eller iaf göra så den inte går så fort :).

Idag ska vi inte göra något speciellt, jag och Eila ska väl ta en promenad någon gång under dagen och ikväll blir det tacos och soffhäng. Pappan ska iväg och spela fotboll så vi får fredagsmysa själva jag och Eila :).



Hår

För ca två år sedan tappade jag jättemycket hår, och då menar jag JÄTTEMYCKET. Hälften försvann på ganska kort tid. Detta var en reaktion på att det var väldigt mycket på jobbet, mycket stress och mycket press.
Det slutade med att jag var tvungen att klippa av mitt långa hår för det hängde bara i strippor.
När allt lugnat ner sig på jobbet ville jag ju såklart ha tillbaka mitt tjocka hår och började äta ett kosttillskott som heter priorin.
Var väl lite skeptisk till om det skulle fungera men efter ett tag började jag se massor av nya små hårstrån som började ploppa upp. Och efter några månader hade jag fått tillbaka allt mitt hår igen.
Nu efter graviditeten när håret är tjockare än någonsin gör jag ett försök att få behålla det och äter priorin i förebyggande syfte.
Får väl återkomma om några månader med hur det gick :).
Men hur som så är det ett riktigt bra tips om du tappat mycket hår pga stress.

Funderar även på att införskaffa en Moroccan oil som tydligen ska göra under för slitna och torra toppar...



Blöjrumpa

Ja vi kom väl ungefär en kvart in på promenaden när himlen öppnade sig över oss. Eila sov gott vidare i vagnen under regnskyddet medans mamman blev dyblöt... Men vad gör det, det är ju bara vatten :).


Finns det något gosigare än en liten blöjrumpa? Nja inte mycket iaf, skulle väl vara en ankstjärt isf ;)


Busväder

Idag bloggar jag genom blogg.se appen. Hur smidigt är inte det? :). Så nu kanske det blir lite fler inlägg här. Eila har precis vaknat efter att ha sovit sig igenom hela förmiddagen. Men det behövde hon den lilla skruttan, hon var nämligen vaken mellan halv två och sex inatt... :s. Väntar nu på att det ska sluta regna så vi kan ta en promenad och sedan gå och mathandla lite :).


Eila fick ett rosa hårband igår, tjusigt värre :)


Gymma

Nu är jag och Eila precis hemkomna från en promenad i det fina höstvädret. Har sagt det innan men jag säger det igen, jag ÄLSKAR hösten!
La min lilla stjärna i babygymmet igår, hon är nog lite för liten ännu men det är inte långt bort. Man ser att hon fixerar blicken mer och mer för varje dag som går.
Idag är sista dagen sambon jobbar innan han har tre hela veckors semester! Klagade lite i somras när han inte var ledig något men nu är jag väldigt tacksam :).

Hör att lill-fisen börjar vakna nu så det är väl lika bra att gå och plocka upp henne innan hon blir arg ;)


 


All for children

Härligt med lördag idag! Det betyder god mat och godis hemma hos oss :).
Kunde inte hålla mig när jag såg H&Ms All for children kollektion... Beställde en cardigan och en topp till Eila.
Hon kommer nog inte kunna ha dom förrens till våren men det gör inget.
Hade velat ha den lilla väskan med en liten garderob i också men den var slutsåld.