Fix och trix

Håller på och fixar och donar här hemma så fort Eila sover så jag har inte hinnit med att blogga.
Ska knäppa en bild och visa när allt är klart :).
Har egentligen inte så jättemycket att säga, vi väntar fortfarande på lilla kussen som envist stannar kvar i syrrans mage. Nu är det 12 dagar över tiden om jag inte räknat fel och som sagt: been there done that! Det är inte kul..
Men ut kommer hon ju förr eller senare :)

Tror på tal om något annat att min lilla räka börjar få tänder... Eller är det för tidigt? Hon är 12 veckor på fredag.
Hon har börjat dregla mer och har ständigt fingrarna i munnen, även när hon inte är hungrig.



1:a advent

Igår var jag på möhippa hela dagen, Eila fick vara med en liten stund på dagen eftersom pappan jobbade och det gick kanon att ha med henne :). Hon gick från famn till famn hos alla tjejerna.
Idag har vi burit ner gamla soffan och fått in dom nya där dom ska vara. Vi har monterat ihop köksbordet och jag har städat och julpyntat. Skulle gått bort en sväng på julskyltning men så kom jag på att barnvagnen är i bilen som sambon har så vi blir hemma. Men eftersom det typ blåser storm ute är det rätt okej ändå ;).

Sedan väntar vi också på att Eilas lilla kusin ska vilja komma till världen. Stackars syrran har gått över nio dagar nu och det vet jag precis hur surt det är...;)


 


Ja då var det fredag igen då

Här hemma ser det ut som ett bombnedslag idag. Var och hämtade en soffa och två fotöljer igår som vi köpt från blocket. Fick det för 1000:- så det var ju ett riktigt kap :).
Var även på IKEA och köpte nytt matbord, nya överdrag till soffan och fotöljerna, en fotpall och några hyllor.
Eftersom vi inte fått ut varken den gamla soffan eller det gamla matbordet är det minst sagt rörigt här just nu ;).

Ikväll ska jag ut och äta och gå på bio med några kompisar så pappan får vara helt ensam med Eila idag :). 
 


Älskade älskade unge!

Träffade en gammal kompis för några dagar sedan som ska få sitt första barn i januari. Kom på mig själv med att vara lite avundsjuk... Det är klart att det inte var behagligt att föda barn men det var en sådan häftig upplevelse och jag tror det är lite extra speciellt första gången också. Men sedan är jag också glad att min lilla plutt har vuxit till sig lite för den första månaden var i ärlighetens namn ganska jobbig.
Men det är häftigt hur mycket man älskar sitt barn, ibland när hon sovit länge vill jag nästan gå och väcka henne för att jag saknar henne så mycket ;).

 
 


Blocket

La ut vårt köksbord med stolar på blocket i torsdags, satte ett ganska högt pris på det och tänkte att får jag det så är det ju kanon. Tycker folk att det är för dyrt är det inte hela världen för jag tycker väldigt mycket om det...
Men nu i eftermiddag kommer det en tjej och ska kolla på det :).
Så nu håller jag tummarna för att det blir sålt för jag är riktigt sugen på att ge mig ut på jakt efter ett nytt, är lite sugen på något lite mer modernt denna gången :)

 
 Kanske ett Bjursta från IKEA

Sedan är ju jag svag för Tolix stolen...




Eller kanske denna Eames kopian...




TGIF



Min lilla skrutt käkar just nu och när hon är färdig ska vi gå bort till apoteket och köpa nya magdroppar till henne.
Blir väl även en sväng förbi mataffären för att köpa lite godis till kvällen :). Kanske tittar in på kappahl också, fick ett sms om att dom har 50% på ett valfritt damplagg.

Happy friday!


Förlossningen

Kom på att jag ju skulle skriva ihop en liten förlossningsberättelse..

Beräknat datum var 25 augusti men damen ville vänta på sig :). Fick en tid för undersökning och eventuellt igångsättning den 9 september klockan 10.00.  Det bestämdes att jag skulle sättas igång och vid 12.00 satte dom in medicinen som skulle starta förlossningen.
Vi fick ett rum med sängar och tv så vi tog det lugnt och kikade lite på tv i väntan på att jag skulle känna något.
Vid 18.00 började jag känna svaga värkar, men det gjorde fortfarande inte speciellt ont...
Vid 19.00 började det göra riktigt ont och jag bad om smärtlindring. Barnmorskan sa att det är för tidigt och att eftersom det är lång tid kvar så är det dumt att redan börja med smärtlindring. Hon gjorde även en undersökning och såg att jag var ca 3 cm öppen.
Ytterligare en timma gick och vid 20.00 bad jag igen om smärtlindring och fick då ett värmekrus (typ vetevärmare). Tyckte inte att det hjälpte.
Efter ytterligare en timma vid 21.00 sa jag igen att jag tyckte det gjorde riktigt ont och barnmorskan föreslog då att jag skulle bada... Kände inte alls för det men eftersom dom inte ville ge mig någon smärtlinding ännu tänkte jag att det kanske kunde funka. Hon visade hur det fungerade och gick sedan ut.
När jag såg hur badkaret såg ut kände jag att sätter jag mig där kommer jag känna mig väldigt instängd så jag hittade en pilatesboll att sitta och gunga på istället.
Vid 22.00 var det skiftbyte och den nya barnmorskan kom in för att hälsa. Jag sa då att jag ville ha lustgas och epidural... Hon gjorde en undersökning och såg då att jag var helt öppen så någon epidural skulle vi inte hinna med men lustgas fick jag.
Nu började det trycka på ordentligt så barmorskan fick väldigt bråttom att kalla på hjälp och få på sig plastförklädet.
Fem krystvärkar senare klockan 22.46 var hon ute!

Ska jag sammanfatta det så tycker jag inte att det gjorde så ont som jag trodde att det skulle göra.
Sedan känner jag att barnmorskorna inte riktigt lyssnade på mig när jag sa att jag hade ont. Men när jag ser tillbaka på det så tycker jag ändå att det gick förhållandevis lätt och smidigt :).

 


Inspiration

Å vad det kliar i mina inredningsfingrar! Vill sälja mitt köksbord som jag har älskat så länge men nu börjar jag tröttna på det. Jag vill måla om i sovrummet, tapetsera om i lilla hallen och julpynta :).


Här kommer lite inspirationsbilder från heltenkelthosmig.blogspot.com som helt klart är den bästa inredningsbloggen enligt mig :).



 
 


Borås

Idag har vi varit på besök hos syrran i Borås, hon går och väntar på att bebisen i magen ska titta ut :).
Det var fullt ös på Eilas kusin Dalia som vanligt ;).
Frös som bara den när vi kom hem så sambon fick tända en brasa i kakelugnen medans jag gick och kokade te så nu slappar vi i värmen framför tvn.



 


Träd och julklappar

Passade på idag när pappan är ledig att åka in till stan en snabbis för att köpa en julklapp.
När jag ändå var i den sidan av stan gick jag in i en blomsteraffär där jag hade ett tillgodokvitto sedan 2008... :s.
Trodde inte att det skulle gälla längre men det gjorde det så ett myrten-träd (tror jag det heter) fick följa med hem utan att jag behövde öppna plånboken ;).
Det fick sin plats i fönstret bredvid zinkhuset jag fyndade i Ullared förra veckan.



Vintern?

Var det vintern som kom inatt? Det är nog första morgonen jag vaknat och det varit frost ute... Helt galet att det rerdan är advent nästa helg! Men jag börjar bli sugen på att julpynta lite nu så det kommer ju lägligt.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, blir väl en promenad och lite plock hemma skulle jag tro :).


Den här lilla damen sitter bredvid mig just nu :)




Måndagsbarn

Då var det måndag igen :). När jag jobbade tyckte jag att det kändes som att det var måndag och fredag hela tiden, men nu flyter dagarna ihop lite mer och det är inte så stor skillnad på helg och vardag.
Igår var mina kompisar här på lite fika, fick en jättesöt katt-outfit till Eila :). Började få ont i huvudet när dom var här och när dom gick fick jag springa in på toaletten och spy.
Men idag mår jag bättre, har varit ute i det fina vädret en sväng och nu busar jag med Eila.


 


Önskelista

Om tomten tycker att jag varit snäll i år så önskar jag mig detta :)

 
 

 

 


Soffa

Satt i soffan och busade med Eila när jag såg att soffan gått sönder, när jag kollade lite noggrannare såg jag att i stort sätt hela soffan är väldigt sliten. Vi har haft den i ca fyra år tror jag och den var ganska dyr så man tycker ju att den borde hålla lite längre...
Så nu får vi väl titta ut en ny soffa, och det är ju kul men det är ju bara det att nu när jag är mammaledig måste vi ju hålla lite mer i slantarna.
Kollade på IKEAs hemsida och det behöver ju inte alls bli så dyrt. Jag är ju en sucker för vitt och vill gärna, hur opraktiskt det än må vara ha en vit soffa. Men är det tvättbart överdrag så borde det funka...






En Ektorp 3-sits, en fåtölj och en fotpall kanske vore något? :)




Resultatet

Här har vi då resultatet av gårdagens pyssel :).
Kan inte riktigt bestämma mig om jag är nöjd eller om hon ser ut lite väl mycket som en bakelse ;).


 


Pyssel

Nu har jag dragit igång mitt sömnads projekt. Börjar med en one-piece så får vi se vad det blir sedan.
Känner jag mig själv rätt så kommer jag lägga hela projektet på hyllan om den inte blir bra ;).

Köpte två meter tyg, mudd, två dragkedjor, två meter spets och en trådrulle. Allt detta gick på 300 kr, tycker jag kom undan ganska billigt faktiskt.

 
 

 

 


BMW

Vi är i bilbytartagen och håller som bäst på att leta efter en ny. Eller vi och vi, det är sambon som sköter det.
Mina önskemål är att det är en kombi och så får den gärna vara vit ;). Sedan får han ta hand om resten.
Men det lutar åt att det blir en bättre begagnad BMW, något år gammal som inte gått för långt...
Efter resan till Ullared igår märker man hur mycket bättre det är med en kombi när man har barn för jisses vad trångt det blev i bilen ;).


 


Vakna

Nu sitter jag och Eila och slappar framför vakna med the voice. Perfekt start på morgonen tycker vi :).
Hon är så go min lilla skrutt, hon sitter så snällt i mitt knä och kikar.
Igår var vi ju i Ullared, köpte massa leksaker till alla kusinerna och lite annat smått och gått till hemmet. Men vi köpte faktiskt inte massa onödigt den här gången. Annars brukar det ju alltid bli att man plockar på sig saker bara för att det är så billigt.

Gick sömnadslinje på gymnasiet och har i stort sett inte sytt sedan dess. Nu har jag fått massa inspiration att sy barnkläder. Så idag ska jag gå bort till tyg-outletten som ligger 10 minuter hemmifrån och köpa på mig lite tyger och damma av mina gamla sykunskaper :)

 
 


Julbord

Min chef ringde precis och bjöd med mig på julbord i början på december. Kul tycker jag att man inte blir bortglömd när man är hemma på mammaledighet :). Det värsta är att julbordet är samma dag som Eila ska få sin 3-månaders vaccination så det kanske är en dålig dag att vara borta. Får nog hoppa det men det var som sagt trevligt att dom tänkte på mig :).

Funderar på att kanske klicka hem denna till Eila i julklapp...



Tusen bitar

Jag har peppar peppar fått ett lugnt och snällt barn. Hon skriker inte ofta och gör hon det så vet vi alltid vad det är hon vill så då går det över rätt snabbt.
I morse satt hon i barnstolen medans jag stökade runt i köket och fixade med min frukost. Precis när jag var färdig hörde jag att det sprakade i blöjan så det var ju bara att ta upp henne för att byta. Då ser jag att det är bajs överallt! Ner på hela benet och upp på ryggen.
Lika bra att tappa upp ett bad, påväg till badbaljan passar hon på att kissa på sin mamma också ;).
Det var inte populärt att bada såhär mitt på dagen och min lilla skrutta blev helt förtvivlad.
Det var då mitt mammahjärta nästan gick i tusen bitar... För första gången började det rulla stora tårar nerför hennes små kinder. Efter lite vyssande och lite käk så lugnade hon ner sig men oj, vart ska detta sluta om jag får ont i hjärtat av lite tårar ;). Men det var förhoppningsvis bara för att det var dom första...

Nu sitter hon iaf med mig framför datorn och kikar :)


 


Tomtenisse

Nu har vi precis satt oss i soffan framför tv:n. Eila däckade efter ett bad och lite tårar i babysittern bredvid mig.
Idag fick vi pga skavsår hoppa över promenaden men förhoppningsvis känns det bättre imorgon så vi kommer ut lite i friska luften :).
På onsdag blir det eventuellt en tripp till Ullared. Behöver köpa några vanliga vita bodys och pyjamasar i större storlekar till Eila. Sedan behöver vi fylla på tvål, schampo, balsam förrådet. Och sedan lite julklappar till Eilas kusiner :)



 
Här är min nybadade lilla tomtenisse


Stora tjejen

Min stora lilla tjej fick testa barnstolen nu på morgonen. Och det tyckte hon var kanon :).
Nu ska mamman storstäda och Eila ska hänga lite med sin mormor.


 


Ballerina

Det här kan nog vara något av det gulligaste jag har sett! :)







Trasig

Sitter med en nyvaken liten skrutta och fikar lite. Dricker mitt vätskedrivande te och äter en jacky chokladpudding :).
Tog en tidig morgonpromenad idag, gick utmed vättern och kollade på när rödingarna lekte utanför hamnen.
Har promenerat rätt mycket dom senaste veckorna vilket nu börjar ta ut sin rätt på mina fötter. Dom är helt trasiga känns det som, finns nog knappt en ledig plats där för något nytt skavsår...
Får ta och köpa ett storpack skavsårsplåster tror jag ;).
När sambon kommer hem från jobbet ska jag packa in mig och skruttan och åka en snabb sväng till A6.
Sedan blir det en lugn kväll här hemma :)


 


Alla helgon

Konstig dag idag. Sambon tog Eila när hon vaknade i morse vilket resulterade i att jag sov till halv två... :s. Haha men jag tog väl igen några veckors sömnbrist antar jag ;).
Det tråkiga med att jag sov bort halva dagen var att det just idag var jättefint väder, så när jag ätit frukost och vi skulle ut på dagens promenad började det redan skymma. Men då passade vi på att gå förbi kyrkogården och kika på alla fina ljus som är tända på gravarna. Inget ont som inte har något gott med sig ;).

Ska på bröllop om några veckor och jag håller som bäst på att klura ut vad jag ska ha på mig, har en jättefin kjol som jag vill ha men som just nu är för liten. Så jag måste tappa några kilon till tills dess.
Blir till att köpa gymkort snarast möjligt :).

Ha en trevlig lördagskväll!


 

Här är kjolen :)


8 veckor

Idag blir hon hela åtta veckor min lilla klimp :). Får en klump i magen ibland för att tiden går så fort, satt och kikade igenom bilder på Eila från att hon var nyfödd och tills nu... Snälla kan vi inte stoppa tiden?

Idag ska vi gå till kyrkogården med Eilas mormor och faster och tända ljus på min farfars och mormors grav.
Senare i eftermiddag ska vi hem till sambons föräldrar en sväng.


Idag har Eila på sig pippi-tröjan som hennes mormor stickat :)

 


Torsdag

Nu sitter jag och Eila och slappar lite i soffan, har varit ute på promenad. Ska strax klä på oss igen och gå och hämta ut ett paket från ellos. Har beställt lite pyjamasar till Eila, blev lite billigare än om jag köpt dom på Lindex eller Kappahl. I eftermiddag när sambon kommit hem tänkte jag orkanisera lite bland lill-frökens kläder och tvätta lakan :).


Kussen

Fick ju besök av syrran och lilla Dalia, och det är inte bara min lilla buse som växer så det knakar ;).
Hon kommer bli en riktig liten guldlock Dalia. Eila sov sig igenom nästan hela besöket :).

 
 Dalia busar med mormor

 
 Eila däckade på mormor och morfars säng ;)


Seg

Idag har varit en riktigt seg dag, har varit riktigt orkeslös. Tog våran dagliga promenad som inte alls brukar vara några problem men idag var det pest och pina.
Har inte så mycket att skriva idag, ska spendera kvällen i soffan med sambon, Eila och ett glas pepsi max ;).

 

 


Läkarbesök

Idag har vi haft en lite småjobbig morgon. Skulle på läkarbesök med Eila vid tio och för ovanlighetensskull hade damen tänkt ta sovmorgon idag så jag fick gå upp och väcka henne. När vi var färdiga för att gå kom vi på att vagnen är kvar i bilen som pappan har till jobbet... surt! så jag fick helt enkelt gå med Eila i babyskyddet bort.
Som tur är ligger vårdcentralen bara tio minuter bort men fasiken, ett babyskydd med en femkilos tjej i är faktiskt ganska tungt.
Men det gick bra hos farbror doktorn, allt var frid och fröjd med Eila så det var ju skönt.

Nu satte vi oss i soffan och kollade på gamla Glamourama avsnitt jag och min lilla guldklimp :).