Tålamod Lina.. Tålamod!

Idag har mitt tålamod satts på prov ordentligt... Eila har varit kinkig nästan hela dagen och inte velat sova så mycket. Jag var redan trött från natten då hon sov oroligt och låg och buffade på mig hela tiden :). Men nu sover hon iaf och jag pustar ut i soffan. Förhoppningsvis är hon så trött att hon sover som en stock hela natten.

Imorgon är det ju nyårsafton och detta året åker min lilla familj till systeryster i Borås. Men vi måste åka hem igen på kvällen för sambon börjar jobba på söndag klockan 06.00... Segt!

Nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig så jag förhoppningsvis är lite mer utvilad imorgon :)

 
Älskade unge!


Sleeping beauty

Nu sover hon sött efter en småtjurig morgon :). Idag ska vi som sagt åka till IKEA och fixa en ordentlig matstol till Eila. Blir nog även en sväng in på A6 (köpcenter) och spanar in lite REA skulle jag tro :).
Nu ska jag äta lite frukost innan Eila vaknar tänkte jag.

 


Smygstart

Vi smygstartade faktiskt idag med smakportioner. Eila blir 4 månader om någon vecka och hade hon kommit till världen den dagen det var planerat hade hon varit fyra månader nu så jag tänkte att vi nog kan smyga igång lite försiktigt... Det serverades gröt och visst var hon aningen skeptisk men hon gapade efter mer när jag kom med skeden för påfyllning så det ser jag som ett gott tecken :). Men hon fick inte i sig så mycket, det mesta hamnade i ansiktet men öning ger väl färdighet :).

Imorgon ska vi åka till IKEA och köpa en riktig matstol. Vi har en gammal som är jättefin men den är inte anpassad för kladdiga små fingrar ;).





Fix

Eila sover och jag försöker fixa en ny header som är lite mer personlig. Eller ny kanske är att ta i, jag ändrar lite i den gamla ;). Jag är så fruktansvärt dålig på detta...
Dom två bilderna i mitten blev av någon anledning suddiga fast jag gjorde på samma sätt.
Men skit samma lite bättre blev det iaf :).


Stoppa tiden någon!

Eila och pappan har gått och lagt sig och jag sitter uppe och tittar på bilder på min lilla fis. Samtidigt som jag längtar tills hon blir större så vill jag för allt i världen att tiden ska gå saktare. Jag hinner inte med känns det som, hon växer så galet fort. Snart blir hon 4 månader och då ska hon börja testa på att äta riktig mat... Min stora lilla tjej :)

 
 Eila 3 dagar gammal

 
 Och tidigare idag :)


Underbara jul!

Så var julhelgen avklarad. Både jag och Eila har fått massa fint, ska visa vad Eila fick imorgon.
Idag var hela min stora familj här, mina syskon var med sina respektives familjer på julafton så vi träffades idag istället :). Det är så kul nu när det är en hel drös med små kusiner, dom kommer ha så kul med varandra om något år.
Fick snosa lite på lilla Malva, hon föddes den 3 december så hon är fortfarande riktigt liten, jag har jättesvårt att föreställa mig att Eila har varit så liten, t.o.m. mindre!
Nu sover liten i.a.f. efter en händelserik dag, hon har börjat sova hela natten regelbundet nu. Så duktig är hon min lilla höna:).


Eila på julafton



Dalia busar med Eila :)


Kidsen flockas runt tomten.


Julklapp

Jag har fått en tidig julklapp. Och en riktigt bra sådan :). Eila har börjat ta nappen.
Och i samma ögonblick hon gjorde det blev allt genast lite lättare... Nu när hon ska sova får hon nappen och så somnar hon. Innan var jag tvungen att vagga henne till sömns varje gång. Vet att det finns negativa sidor med nappen också men just nu väger dom bra sidorna mer :).


 


Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedagen :)

Ja vad har vi gjort dom senaste dagarna då? Jo vi har varit sjuka.. Ska snabbt dra senaste månadens sjukdomshistoria. Först blev Eila förkyld och då fick ju givetvis jag det också. Sedan blev vi friska men bara några dagar innan jag blev förkyld igen. I onsdags fick sambon magsjuka och jag tog över staffettpinnen i fredags. Och detta bara på en månad!
Vi har varit noga med att tvätta händerna och använda handsprit, allt för att Eila inte ska få det och än så länge ser det ut som att hon har skonats... 
Tyckte man det var jobbigt att vara sjuk innan så är det dubbelt så jobbigt nu när man samtidigt ska ta hand om en liten skrutta.


Julpynt svenne-style

Det bestämdes lite hastigt och lustigt att mina svärföräldrar skulle komma på besök ikväll. Ja jävlar i det tänkte jag. Nu ska jag allt visa dom hur man firar jul svenne-style ;). Så jag och Eila gick bort till affären och köpte pepparkakor, nötter att knäcka, saffran till en saffranskaka och juleskum såklart.
Sedan haffade jag en julgran också, måste sett ganska roligt ut när jag kom gåendes med en barnvagn, matkassar och en julgran under armen... Men allt går ju om man vill :). Men det var nog fasiken dom längsta 500 meter jag någonsin gått.

 


Funderingar

Jag funderar lite kring barnvagnen. Man märker helt klart på Eila att hon blir större. Hon sover inte lika mycket på dagarna och hon vill om hon själv får välja sitta upprätt. Lägger jag henne i armkroken försöker hon genast resa sig upp. Och kommer hon inte upp för egen maskin blir hon arg.
Nu är det nog lite väl tidigt ännu men det känns som att vi snart får byta till sittdelen på vagnen.
Som det är nu får jag tajma promenader och ärenden till när hon är trött och ska sova för är hon inte trött vill hon absolut inte ligga där nere i vagnen någon längre stund...
Står att sittdelen är från 6 månader men så länge tror jag inte vi kan vänta..

 


Konstigt...

Sitter uppe med Eila som precis käkat och det åskar ute...! Och inte lite utan rejäla blixtar och dunder. Vad hände där kan man ju undra. Har nog aldrig varit med om att det åskat i december, det känns ju som åskovädren hör till sommaren...
Mycket, mycket skumt!


Favoriter

En riktig favorit i Eilas garderob är en velourdress som hon fick av några av mina kompisar. Älskar att det är fötter på och att den är just i velour. Funderar nästan på att kolla om den finn kvar i större storlek och köpa en till... ;)

 
 

En annan stor favorit är ett par byxor med ankstjärt.




Både dressen och byxorna är från Lindex


Flightless bird

Nu sitter jag i favoritfotöljen och lyssnar på soundtracket till den första twilight filmen. Var ju och såg Breaking dawn för några veckor sedan och det var ganska mycket musik från första filmen med i den. Det gillades skarpt :).
Eila ligger och sover och när hon har vaknat vill hon nog käka skulle jag tro. Efter det ska vi ta en tur bort till affären och handla. Har inte så mycket mer på agendan för dagen :)

 
 Nybadad liten fis ;)


Mot Borås

Igår var vi på BVC och Eila fick sitt 3 månaders vaccin. Stackars liten blev jätteledsen, trött var hon också så det spelade väl också in kanske... Men sedan somnade hon och vaknade upp någon timme senare med ett leende på läpparna :).
Strax ska vi åka till kussarna i Borås. Ska bli kul att mysa lite med lilla Malva. Min skrutta kommer väl se jättestor ut helt plötsligt ;).



Dammtussarna under sängen är änglarnas tofflor

Inatt sov min lilla pärla hela natten igen. Hon sov nästan inget på hela dagen igår så där har vi väl förklaringen :).
Idag är pappan pappaledig. Han var på personalfest igår så jag ska låta honom sova ut men sedan är det pappa - Eila tajm :). Jag ska städa och tvätta och lite senare ska jag in till stan och fika med en kompis. Får se om jag tar med mig Eila... Kanske borde passa på att få lite egentid när jag har chansen :).


 


Lite inredning...

Tycker att det är riktigt kul med inredning och i perioder håller jag på och ändrar och möblerar om hela tiden. Nu är jag inne i en sådan period, skillnaden är att nu tar det dubbelt så lång tid för Eila går ju såklart först :).
När jag stökat färdigt för denna gången ska jag visa hur det blev men så länge får ni några detaljbilder.

Detta skåpet stod tidigare i köket med luckor på men dom tog vi bort och satte på en lampa så fick vi ett vitrinskåp till matrummet :)
 
 

Jag har precis som många riktiga inredningsbloggare gjort en stjärna av pinnar




Vårt nya husdjur

Igår skaffade vi oss ett litet husdjur. En ren närmare bestämt :). Den ligger för det mesta på fotpallen i vardagsrummet ;).


Eila passar på att klappa lite på renen




Så kom då snön...

Ja idag ligger det några stackars snöflingor ute i trädgården. Detta firar vi med att lyssna på julmusik och slå in alla kusinernas julklappar :).
Tror vi ska ta en sväng in till A6 (köpcentrum) idag. Måste fixa både julklapp och födelsedagspresent till pappan.
Ska även se om jag hittar någon liten julklapp till Eila ;)


Eila håller koll på alla klapparna.


Skynda långsamt...

Nu är jag nog ute i lite väl god tid men jag passade på att klicka hem ett par lära-gå skor från Kavat till Eila. Det är ju 40% rabatt på Ellos nu så jag tänkte att det är lika bra att slå till för jag tvivlar inte på att dom kommer att användas. Det ända är väl att jag fick chansa lite på storleken, tog strl 19 men undrar nu om jag kanske inte borde kört på 20 istället..? Jaja i värsta fall får jag väl sälja dom på blocket :).



Äntligen!

Äntligen är hon här! Eilas lilla kusin Malva kom till världen igår även hon 15 dagar sen :). Stort grattis syster yster det gjorde du bra :).

Idag var jag i en antikaffär och fyndade ett soffbord för en billig peng. Sålde mitt gamla på blocket så jag behövde ett nytt.
Nu väntar jag på att sambon ska komma hem från jobbet och lite senare i eftermiddag ska vi åka och fira min svärmor som fyllde 50 år i veckan.

Sedan firar ju även jag och min fina fästman 6 år tillsammans idag :). Vi är inte så mycket för att fira, något år har vi tom glömt bort årsdagen och kommit på det någon månad senare ;)
Då är det ju tur att vi är lika goda kålsupare båda två.


Här är en bild från förra året när vi firade lite extra på 5-årsdagen.


A small step for man, one giant leap for mankind ;)

Yeay! I natt sov Eila för första gången hela natten. Hon åt sista gången vid 24 och vaknade nu vid 08 :). Härligt tycker ju mamman, så får det mer än gärna fortsätta.

Idag är tanken att jag ska bli moster igen, syrran har precis som jag nu gått över 15! dagar och ska sättas igång idag. Så vanligt är det inte att man går över så länge så det är riktigt konstigt att både hon och jag gjorde det...
Lycka till sis! Det kommer gå kanon :).

Vi andra i familjen ska åka till Hjo och fira min bror som fyller år till veckan.


Träning

Vi körde lite magträning såhär på morgonkvisten. En liten stund går bra men sedan blir hon arg :).
Idag funderar jag på att ta mig till IKEA en sväng men vi får se om jag kommer mig iväg. Har även en liten idé om ett hemmasnickrat soffbord så jag skulle behöva fixa lite virke till det :).